NVM – Huizenprijzen bijna 9 procent omhoog

Volgens economen van ABN Amro zijn de huizenprijzen in 2016 gestegen met 5 procent. De NVM komt met nog betere cijfers, namelijk een stijging van 9 procent. De NVM trekt deze conclusie aan de hand van bijna 165.000 verkochte huizen.

De economen van de ABN Amro en de NVM hebben zich natuurlijk gebaseerd op verschillende cijfers, maar dat neemt niet weg dat het verschil wel erg groot is.

Hoe gaat het in vergelijking met….?
De huizen die verkocht zijn door de NVM zijn voor een gemiddelde prijs van 248.000 euro over de toonbank gegaan. Dit is nog naar 2 procent minder dan het hoogtepunt in 2008. De verkoopcijfers van 165.000 huizen is een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar 2011 – 2013. De resultaten zijn vooral verbeterd door de oververhitte huizenmarkt in de Randstad.

Op korte termijn gedacht is dit een goede ontwikkeling voor huiseigenaren. Dergelijke stijgingen moeten niet jaarlijks gemaakt worden. De huizen moeten immers wel betaalbaar blijven. Onbetaalbare huizen kunnen zorgen voor een nieuwe crisis.

Lees ook:Huizenprijzen blijven zakken in 2013
Lees ook:Huizenprijzen in 2012 omlaag
Lees ook:Huizenprijzen gaan verder stijgen
Lees ook:Minder huizen verkocht in september 2012
Lees ook:Zeer veel huizen verkocht in het derde kwartaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.