Dalen de huizenprijzen in Amsterdam?

Huizenmarkt.blog.nlHet is een feit dat huizenprijzen niet jaarlijks sterk kunnen blijven stijgen. Er moet namelijk een moment komen dat de huizen onbetaalbaar zijn geworden. Of huizenkopers zijn niet meer bereid om het gewenste bedrag neer te leggen voor de huizen. Is dat punt bereikt in Amsterdam?

In  het derde kwartaal zijn volgens de NVM de gemiddelde Amsterdamse huizenprijzen gezakt met een half procent. Tussenwoningen zelfs met 7%. Ook niet zo gek want de huizenprijzen zijn sinds 2013 met 25% gestegen. Er is nog steeds een groot tekort aan woonruimte in onze hoofdstad.

Huizen kosten gemiddeld richting de vier ton

In  het afgelopen kwartaal zijn in Amsterdam huizen verkocht voor een gemiddelde prijs van €378.000. Voor gezinnen zijn huizen in Amsterdam inmiddels onbetaalbaar geworden. Veel potentiële kopers gaan al geen huizen meer bekijken, omdat ze weten dat ze boven de vraagprijs moeten bieden. Dit is een gunstige ontwikkeling voor verkopers met een huis in de omgeving van Amsterdam. Daar zijn de huizenprijzen ook hard aan het stijgen?

Landelijk zijn de huizenprijzen gestegen met 9,7% in vergelijking met het derde kwartaal van 2016. Een huis kost nu gemiddeld €264.000. In de Randstad zijn de prijsstijgingen zo groot, dat ze zorgen voor het opkrikken van de landelijke cijfers.

Lees ook:Huizenmarkt – 10 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Meer huizen verkopen in het derde kwartaal
Lees ook:In Utrecht zijn de huizenprijzen slechts 2% gezakt
Lees ook:Meer huizen verkocht in Q3 2011
Lees ook:Het gaat goed met de Amsterdamse huizenmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.