De huizenprijzen zullen nog hard dalen

De banken moeten op termijn noodgedwongen schulden gaan afbouwen. Dit zal nog een verdere daling van de huizenprijzen veroorzaken. Volgens de econoom, Jaap van Duijn, zijn wij pas halverwege wat betreft de dalingen van de huizenprijzen.

In de Europese landen gaat het slecht met de huizenmarkt. In vergelijking met andere Europese landen, gaat het nog best redelijk met de huizenprijzen in Nederland. Wij worden al jaren geconfronteerd met het minder waard worden van onroerend goed, maar de dalingen in bijvoorbeeld Spanje zijn veel groter.

In bijgaande video doet Jaap van Duijn zijn verhaal.

Lees ook:Nederlandse huizenprijzen dalen sterker
Lees ook:Hypotheekschuld bedraagt 645 miljard euro
Lees ook:Spaanse huizenmarkt doet het nog slechter
Lees ook:Gaat de Belgische huizenmarkt nu onderuit?
Lees ook:Nederlandse huizenprijzen hard gezakt

3 reacties op “De huizenprijzen zullen nog hard dalen

 1. Adri

  Ook eerst moeten de WOZ waarden plm. 20 – 25 % dalen.
  En de overheid vindt dat dat niet kan, want hierbij horen toch zeker minder inkomsten.
  De overheid heeft het steeds over bezuinigen, “de broekriem aanhalen” en ” de tering naar de nering zetten”.
  Maar wij als burgers ontdekken daar echt niets van !

    /  
 2. Peter Lang

  Helemaal met u eens, Adri. In plaatst van echt eens gaan bezuinigen leggen de gemeenten steeds meer lasten op de schouders van de mensen. Het zou de regering sieren als ze daar eens een rem op zouden zetten.

    /  
 3. R de Jong

  Kwestie van uitzitten omdat de bevolking in Nederland behoorlijk groeit, en op een gegeven moment wil men een eigen huis. Huren is geen optie omdat dat vanaf 600 euro per maand (kale huur) is, en iets meer en je bent dat kwijt aan een hypotheek.
  Dus een ieder die zijn huis niet hoeft te verkopen: hou het even uit, vanzelf is de krapte om een gegeven moment zo hoog dat je huis weer meer waard wordt, wat de banken ook zeggen, die willen enkel een nieuwe bubbel veroorzaken door nu de prijzen in te laten storten.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.