Huis verhuren, maar aan wie?

Het gaat steeds eenvoudiger worden om een huis dat in de verkoop staat te verhuren. U moet echter nog wel een betrouwbare huurder kunnen vinden.

Met verhuur van een huis moet u wel de nodige zorgvuldigheid in acht nemen. U moet zich vooraf goed verdiepen in de voorwaarden en de mogelijkheden. Er komt namelijk in de toekomst weer een moment dat u over het huis moet beschikken. Ook moet u zich goed realiseren dat u als verhuurder verplichtingen hebt waaraan u moet voldoen. Aan tijdelijk verhuur kunnen dermate veel nadelen en beperkingen kleven, dat het vaak aan te raden is om de verhuur uit te besteden.


Mag ik mijn huis verhuren?

De meeste verstrekte hypotheken bevatten een huurbeding. Dit houdt in dat de hypotheekbank u een hypotheek heeft verstrekt met als voorwaarde dat u het niet zonder toestemming van de bank gaat verhuren. Steeds vaker geven banken wel toestemming. Ook de gemeente moet u om toestemming gaan vragen.

Zelf huurder zoeken
Uw huis verhuren is een kwestie van goed vastleggen van afspraken, maar vooral een kwestie van vertrouwen. De meeste mensen die hun huis tijdelijk willen verhuren in verband met een lange reis of omdat de verkoop niet wil vlotten, kiezen voor een voor hen bekende persoon. Ook in dat geval moet u een contract opstellen, zodra er onenigheden ontstaat kunnen de gevolgen namelijk groot zijn. U moet er dus voor zorgen dat het contract goed is opgesteld.

Huis laten verhuren
De meeste particulieren beschikken niet over de kennis om het huis zelf te gaan verhuren. Hier kunt u professionele partijen voor inhuren. Uiteraard moeten zij hier ook weer aan verdienen, maar ze nemen ook veel taken van u over.

Lees ook:Huis verhuren om twee huizen te kunnen betalen
Lees ook:Gezocht: Vakantiehuizen in Nederland
Lees ook:2012: Een moeilijk jaar voor huizenbezitters
Lees ook:Studieschulden worden niet gemeld bij hypotheekaanvraag
Lees ook:Ontbindende voorwaarden bij het kopen van een huis

Eén reactie op “Huis verhuren, maar aan wie?

  1. Woning verhuren

    Ik wil graag mijn woning verhuren, alleen wat zijn de nadelen hier verder aan. Ik las ook iets over het belasting voordeel dat er weer af gaat?

    Met vr gr

    Martina

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.