Scheefwoners krijgen uitstel

Per 1 juli zouden huurders van sociale woningen met een inkomen boven de € 43.000 een extra huurverhoging kunnen krijgen van maximaal 5 procent. Een rechter heeft hier echter een stokje voor gestoken.

Het voorstel is vorige week aangenomen door de politiek, maar het verkrijgen van de inkomensgegevens is nog een probleem. Een rechter heeft aangegeven dat de Belastingdienst niet zomaar inkomensgegevens mag verstrekken aan huisbazen.

Waarschijnlijk zal het wel lukken om de verhoging voor scheefwoners door te voeren, maar de datum van 1 juli 2012 is nu definitief van de baan. Het is nu de vraag wanneer de verhoging wel kan worden doorgevoerd.

Wettelijk is namelijk vastgelegd dat slechts één keer per jaar de huren verhoogd mogen worden. In het geval er wel een huurverhoging per 1 juli doorgevoerd gaat worden om de inflatie te corrigeren, kan de extra verhoging pas per juli 2013 in gaan.

Lees ook:Scheefwoners krijgen vanaf 1 juli 2013 straf
Lees ook:In kwart van sociale huurwoningen zitten scheefwoners
Lees ook:Huren per juli 2014 fors omhoog
Lees ook:Gemeentelijke woonlasten stijgen beperkt in 2015
Lees ook:Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen over eigenwoningforfait

2 reacties op “Scheefwoners krijgen uitstel

 1. Audri

  Wat een flauwekul, “scheefwoners” bestaan niet, tenzij ze vooraf een overeenkomst hierover zijn aangegaan.
  We leven toch in een vrij land, we kennen ook geen scheve automobilisten of scheve vakantiegangers.
  Gegenen die hier zich voor inzetten rijden alleen “een scheve schaats !”

    /  
 2. Erasmus

  Ik val in deze categorie, doch voel ik mij geen scheefwoner. De vaste lasten en de gezinsuitgaven met kinderen zijn echt niet zo laag dat ik geld overhoud. Sterker nog, ik verwonder mij dat mijn buren met ruim lager inkomen, wonend in het exacte zelfde huis, op kosten van de maatschappij vergoeding krijgt om in dit type huis met waarde 210.000 te zetelen. Een ander type woning zou hen beter passen. Ik vraag mij daadwerkelijk af of we wel de juiste groep als scheefwoners aanwijzen!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.