Scheefwoners krijgen vanaf 1 juli 2013 straf

Het is niet gelukt om per 1 juli 2012 gezinnen met een hoog gezinsinkomen te straffen indien ze in een sociale huurwoning wonen. Nu zijn de pijlen gericht op 1 juli 2013.

In de Randstad moeten mensen die recht hebben op een sociale huurwoning eerst jaren op een wachtlijst staan om een sociale huurwoning te bemachtigen. De huurders die scheefwonen zouden een groot deel van het probleem zijn. Deze huurders zijn in het huis gekomen doordat ze aan de voorwaarden voldeden. Door bijvoorbeeld een stijging van het inkomen voldoen ze niet meer aan de voorwaarden en zouden ze door moeten stromen naar een duurdere huurwoning of naar een koopwoning.

De scheefwoners met een gezinsinkomen boven €43.000 moeten een extra huurverhoging tot 5 procent krijgen. Bij een inkomen tussen de €33.000 en €43.000, gaat het om een extra huurverhoging van maximaal 1 procent.

Dit is een straf omdat ze een te goedkope woning bezet houden. Het is nu afwachten of de Eerst Kamer de plannen gaat goedkeuren.

Lees ook:Scheefwoners krijgen uitstel
Lees ook:Huren per juli 2014 fors omhoog
Lees ook:Huurders met hoog inkomen het huis uit
Lees ook:Kleine huurwoningen tot 900 euro
Lees ook:Stijgende huurprijzen een extra reden om te kopen?

7 reacties op “Scheefwoners krijgen vanaf 1 juli 2013 straf

 1. WINDY

  hoi, ik ga scheef kopen, fu paupers, ik bepaal wat ik doe met mijn geld en wil geen dom kapitalistisch slaafje zijn die met moeite een 30 jarige lening kan afbetalen

  VVD’ers zijn domme slaafse mensen

    /  
 2. klaas

  scheefwoon boete voor mensen die hun hypotheek hebben afbetaald..
  die wonen pas scheef.

    /  
 3. M

  nou, ik ben dan een ‘scheef-verdiener’ .
  Ik kom qua inkomensnorm in aanmerking voor een goedkope soc. woning…
  maar omdat er geen is moet ik 5 a 6 jaar wachten…

  tijdelijk (meer dan 2 jaar inmiddels) woon ik in een vrije sector woning.

  en o jah, als ik huil en zeg dat ik onder een brug woon met 2 kinderen… dan krijg ik waarschijnlijk wel sneller een woning…

  grrr. alles is zo krom hier in de woningmarkt.

    /  
 4. klaas

  vertel mij wat, ik heb 10 jaar lang iedere gezinswoning naar wijkvernieuwingsurgenten zien gaan.
  lekker zo. u heeft tienmoljoenmiljard punten meneer? dan kunt u deze tot woning verbouwde zeecontainer van ons huren..

    /  
 5. Saskia

  Als mensen een vrijwillige keuze hebben oke maar om te verplichtenn vind ik wel te ver gaan.Kijk ze zijn daar komen wonen toen ze aan de voorwaarden deden en hebben daar ook voor getekend.Als men nieuwe bewoners iets laten tekenen waarin staat dat wanneer zij de grens over gaan met hun inkomen zij of moeten verhuizen of meer huur moeten betalen maar mensen die nu al zitten kan je niks verplichten.

  Als zo iemand nu eens ontslagen wordt en toch weer minder gaat verdienen komt diegene dan weer terug in zo’n goedkope woning? Nee want dan is die alweer bezet en op een gegeven moment kan je zo door blijven gaan. Je kunt mensen niet verplichten tot iets als ze daar niet voor getekend hebben.

    /  
 6. Gerrit

  leven wij in een dictatuur ?de Haagse maffia wil iedereen hun regels opleggen maar beseffen niet dat iedere cent wat je meer aan huur uitgeeft ten koste gaat van de koopkracht hoe je het went of keert,en wie zijn zij om te bepalen waar ik ga wonen leven wij in een dictatuur ?

    /  
 7. Kim V

  Ik wil best wat meer huur betalen voor een betere woning.
  Maar :
  A. Een soortgelijke woning is voor mij niet te kopen in Amsterdam, daarvoor verdien ik weer te weinig. Met 1-persoons inkomen zonder vaste aanstelling is er geen hypotheek te krijgen.
  B. Een vrije sectorhuurwoning, kost minimaal 900 euro per maand en moet ik ook nog maar vinden. Weinig aanbod en dus ook niet echt te betalen.
  C. Een duurdere sociale huurwoning? Daarvoor moet ik eerst nog minstens 12 jaar in de wacht staan.

  Kortom, helaas ik zie geen oplossing om zelf wat aan mijn scheefhuren te doen, en als dank daarvoor wordt ik gestraft met een extra huurverhoging.

  Ik heb zelfs contact opgenomen met mijn corporatie om te vragen of ik dan mijn huidige woning kan kopen. En nee dat kan natuurlijk ook niet.

  Beetje kromme wereld zo!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.