Geen hypotheek meer betalen

Een gezin in Assen betaalt al één jaar geen hypotheekrente meer, zonder dat de bank aan de bel trekt.

Het is een vage reportage, maar wel interessant.

Lees ook:Huis verkopen om de te dure hypotheek
Lees ook:Huizenprijzen in Ede sterkst gezakt
Lees ook:Huis te klein voor een hypotheek
Lees ook:Huis verkopen om de hypotheek
Lees ook:Dit is een goed moment om een woning te kopen

4 reacties op “Geen hypotheek meer betalen

 1. Snel geld

  Ja, belachelijk natuurlijk. Allemaal heel leuk en aardig dat ze tegen het systeem ageren, maar de bank zal dit natuurlijk niet voor altijd toelaten. Ze kunnen natuurlijk ook gewoon gaan huren. Bedankt voor je bericht en video!

    /  
 2. frank

  Wat een onzin, dat wijf weet niet eens waar ze het over hebt en die kerel vraagt 10 keer dezelfde vraag.

    /  
 3. silver account

  Het is in deze onzekere tijden voor veel huiseigenaren geen ondenkbeeldig scenario: uit je huis gezet worden omdat je de hypotheek niet betalen kan. Werkloosheid is de voornaamste reden dat men zijn woning moet verkopen. Maar ook degenen die een vijftal jaar geleden hebben gekocht en waarbij de rentevaste periode nu afloopt, maken zich ongerust. Omstreeks 2000 was de hypotheekrente immers historisch laag. Een groot aantal huizenbezitters houdt daarom rekening met gedwongen verkoop van de woning. Maar gelukkig zijn er ingeval van betalingsachterstanden mogelijkheden om het niet zover te laten komen. Het niet verstandig om ingeval van betaalachterstanden bij de pakken neer te zitten en te wachten tot de hypotheekverstrekker zich bij je meldt. Eigen initiatief kan je een hoop ellende besparen.

    /  
 4. jan jans

  Nadat ik bijna een jaar geen hypotheek meer had betaald doordat er geen geld meer voor was (was zzp zonder werk), is de Rabobank tot mij gekomen met een geweldige oplossing. Van de hypotheek is 40000 euro kwijt gescholden waardoor ik een lagere maandlast kreeg. Ze schijnen dit steeds meer te doen omdat de huizen bij een gedwongen verkoop ook minder opbrengen. Komt nog bij dat de huizen niet meer te verkopen zijn.
  Dus het komt er in zoverre op neer dat mijn hypotheek met dat bedrag is verlaagt, wat hun verwachten te verliezen bij gedwongen verkoop.
  Uiteindelijk is dat ook het beste. Ze kunnen anders wel bezig blijven met mensen uitzetten. Zo is het voor iedereen het beste.
  Rabobank bedankt.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.