Kiezers willen beperking hypotheekrenteaftrek

Steeds meer kiezers pleiten voor beperking van de hypotheekrenteaftrek. Twee jaar geleden was 59 procent van de kiezers voorstander van een verdere beperking, dit percentage is nu gestegen naar 75 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 28.000 kiezers. Van de achterban van PVV pleit de meerderheid nog steeds voor handhaving van de hypotheekrenteaftrek, van de andere politieke partijen is minimaal 70 procent voorstander van beperking van de hypotheekrenteaftrek.

De kiezers zien dus ook in dat beperking van de aftrekmogelijkheid onvermijdelijk is. Op de PVV na, hebben alle politieke partijen ook een beperking van de hypotheekrenteaftrek in hun verkiezingsprogramma opgenomen. GroenLinks wil in een periode van 25 jaar de aftrek volledig afschaffen, andere partijen zijn meer gematigd en pleiten voor een beperking en geen afschaffing.

Een deel van de partijen wil beperkingen laten gelden voor nieuwe hypotheken, een ander deel wil ook de huidige huiseigenaren beperkingen opleggen.

Lees ook:Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Slogan VVD: “Hypotheekrenteaftrek staat bij ons als een huis”
Lees ook:Wat gaat er gebeuren met de aflossingsvrije hypotheek?
Lees ook:VVD de beste keuze voor de huizenmarkt
Lees ook:Daar gaat onze hypotheekrenteaftrek

Eén reactie op “Kiezers willen beperking hypotheekrenteaftrek

  1. Marcel

    Zou goede zaak voor economie & koopkracht zijn als de rente tarieven van de banken flink laag worden en blijven, en er paal en perk wordt gesteld aan alle absurde zogenaamde risico opslagen waardoor hypotheekrentes alsnog stuk hoger uitkomen en de hypotheeklasten per maand alsnog te hoog worden…. Het geld kan bij de consument/burger blijven en niet in de zakken van de banken verdwijnen… Dan blijft er meer geld bij de burger wat goed zou zijn voor koopkracht en consumptieve bestedingen…en via deze route o.a btw inkomsten weer voor overheid.
    Hypotheek aftrek dus minder nodig!- lage hypotheekrentes wel een must! – voila.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.