Hoezo een huis kopen een slechte investering?

Het kopen van een huis is historisch gezien nog steeds een goed investering. De huizenprijzen zijn nu ongeveer vijf jaar aan het dalen, maar laten wij niet vergeten dat de veertien voorgaande jaren de huizenprijzen hard zijn gestegen.


De huizenprijzen zijn sinds 2008 meer dan 20% gezakt. In de periode 1979 tot 1984 zijn de huizenprijzen nog sterker gezakt, namelijk met 45%. Eigenlijk wel logisch dat huizenprijzen ook sterk kunnen dalen. In 1976 en 1977 zijn de huizenprijzen met resp. 28% en 39% gestegen. Een correctie was dus te verwachten. In de periode 2000 tot 2008 zijn de huizenprijzen ook hard gestegen. In het jaar 2000 zijn de huizenprijzen met meer dan 12% gestegen. In de jaren daarna kon er jaarlijks een stijging worden bijgeschreven tussen de 3% en 12%.

Zodra de huizenprijzen weer gaan stijgen kan het erg hard gaan. Na de dip in 1979 tot 1983 zijn de prijzen ook weer hard gaan stijgen. Vijf jaren na de dip waren de huiseigenaren de dip alweer vergeten. Laten wij hopen op vergelijkbare ontwikkelingen vanaf 2014.

Lees ook:Gunstig moment om een huis te kopen
Lees ook:Huizenprijzen stijgen flink
Lees ook:Huizenprijzen zijn met 2,6% gestegen
Lees ook:Gemiddelde huizenprijzen gelijk aan Belgische huizenprijzen
Lees ook:Hypotheek maximeren tot 90% remt huizenprijzen af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.