Tweede huis nog niet verkocht? 2014 wordt een zwaar jaar

De afgelopen jaren zijn er maatregelen getroffen om de huizenmarkt weer op gang te helpen en om financiële problemen van eigenaren van twee huizen te voorkomen. Deze crisismaatregelen staan niet meer in de plannen voor 2014. Vereniging Eigen Huis verzoekt staatssecretaris Weekers van Financiën om een verlenging van één jaar.

Woningbezitters met dubbele maandlasten moeten nog één jaar kunnen profiteren van de crisismaatregelen. De huizenmarkt is aan het herstellen, maar er is nog een lange weg te gaan. Gunstige regelingen zoals de verhuisregeling worden versoberd. Nu kan er nog gedurende een periode van drie jaar voor beide huizen geprofiteerd worden van hypotheekrenteaftrek. Per 2014 gaat de maximale duur naar twee jaar.

Het schrappen van de terugkeerregeling gaat mogelijk nog meer effect hebben. Binnen deze regeling kunnen huiseigenaren die hun huis verhuren onder de Leegstandswet na afloop van de verhuurperiode opnieuw aanspraak maken op hypotheekrenteaftrek. Bij het schrappen van de terugkeerregeling blijft de verhuurde woning na afloop van de verhuurperiode namelijk in box drie in plaats van box één.

Als de plannen werkelijk doorgevoerd worden per 2014, zal dat de huizenmarkt niet ten goede komen.

Lees ook:Open Huizen Dag van NVM – 29 september 2012
Lees ook:Nationale Hypotheek Garantie alleen voor starters?
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek beperken
Lees ook:Een huis leasen in plaats van kopen
Lees ook:Nationale hypotheekbank redding voor de huizenmarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.