In Utrecht zijn de huizenprijzen slechts 2% gezakt

In het derde kwartaal van 2013 zijn de Nederlandse huizen gemiddeld 4,5% in waarde gezakt ten opzichte van één jaar eerder. Maar niet in Utrecht.

Het prijsniveau van huizen ligt nu weer op het niveau van 2003. De huizenprijzen zijn de afgelopen vijf jaren net zo hard gezakt als ze gestegen zijn in de jaren 2003 tot en met 2008. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er wel grote verschillen zitten afhankelijk van het deel van Nederland waar de cijfers worden gemeten.

Drie van de vier grote steden deden het wat betreft de huizenpijzen beter dan het landelijke gemiddelde. In Utrecht, Rotterdam en Amsterdam daalden de huizenprijs resp. 2,0%, 3,2% en 3,4%. Alleen Den Haag deed het slechter met een daling van 4,7% ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

Er zijn in de eerste drie kwartalen van 2013 landelijk ruim 74.000 huizen verkocht. Dit is een daling van 9,1% in vergelijking met de eerste drie kwartalen van 2012. In gemeente Utrecht daalden de verkopen veel harder dan het landelijke gemiddelde, namelijk 15,2%. In Den Haag (10,4%) daalde het aantal ook iets meer dan het landelijke gemiddelde. Rotterdam (6,7%) en Amsterdan (5,6%) deden het beter.

In Utrecht zijn de huizenprijzen het meest stabiel gebleven met een daling van slechts 2,0%, maar er zijn minder huizen verkocht. De huizen in Utrecht zijn mogelijk slechter verkocht doordat huiseigenaren niet bereid zijn om voldoende met de vraagprijs te zakken.

Lees ook:Huizenmarkt – 10 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Huizenprijzen licht gezakt
Lees ook:Minder huizen verkocht in april
Lees ook:Meer huizen verkocht in februari 2013
Lees ook:Huizenprijzen met 2,1% gezakt in maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.