Duurste huizen staan in Laren, de goedkoopsten in Heerlen

Wat kost een gemiddeld huis in een gemeente? Jaarlijks maakt Woningmarktcijfers.nl bekend in welke gemeenten de duurste en de goedkoopste huizen staan.

De top vijf van gemeenten met de duurste huizen bestaat vrijwel jaarlijks uit dezelfde gemeenten. Namelijk, Laren, Bloemendaal, Blaricum, Wassenaar en Naarden. Laren is dit jaar de duurste gemeenten. Een gemiddelde koophuis kost daar €627.836. Dit is een stijging van 4,4% ten opzichte van 2012.Ook ten opzichte van 2008 doet deze gemeente het ook goed. In totaal zijn de huizen in Laren gemiddeld 8,4% goedkoper geworden.

Blaricum staat op een tweede plaats. Opvallend is de sterke waardedaling van de huizen ten opzichte van 2012. De daling bedraagt namelijk 23%. Hier is wel een verklaring voor. Er zijn namelijk meer relatief goedkope tussenwoningen verkocht. Hierdoor wordt het gemiddelde omlaag gehaald.

Uitgaande van de cijfers van oktober 2013 is Heerlen de goedkoopste gemeente met een gemiddelde koopsom van €130.364. De top drie wordt aangevuld door twee Groningse gemeenten, namelijk Pekela (€128.802) en Delfzijl (128.589).

Lees ook:Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Pekela
Lees ook:Blaricum weer duurste gemeente
Lees ook:Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Delfzijl
Lees ook:Gemeentelijke woonlasten stijgen beperkt in 2015
Lees ook:Huis verkopen duurt bijna twee jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.