Huizenprijzen in Londen stijgen met £4.000 per maand

Gerekend over 2013 zijn de gemiddelde huizenprijzen in Londen met £4.000 per maand gestegen. Omgerekend in euro’s hebben wij het over een stijging van ruim €4.800 per maand. Een huis kopen in de Britse hoofdstad was dus een goede investering.

Het afgelopen jaar zijn de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk met 8,4% gestegen. Begin 2013 kostte een huis in het Verenigd Koninkrijk nog £162.245. Eind van het jaar zijn de gemiddelde huizenprijzen gestegen naar £175.826. In Londen ging het nog een stuk beter, namelijk een stijging van 15%. In ponden uitgedrukt stegen de gemiddelde prijzen van £300.361 naar £345.186.

De stijging is voor een groot deel toe te schrijven aan het stimulerend beleid van de Britse overheid. Banken zijn aangestuurd om meer krediet te verstrekken met het ‘Help to Buy‘ programma. Daarnaast werkt de lage rentestand natuurlijk ook positief mee.

Lees ook:Britse huizenprijzen ontploffen bijna
Lees ook:S&P – Huizenprijzen stijgen de komende jaren
Lees ook:Amsterdam is goedkoop in vergelijking met Londen en New York
Lees ook:Meer huizen verkocht in Q3 2011
Lees ook:Hypotheeklasten weer op het niveau van 1999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.