Koophuizen weer duurder

Het CBS meldt dat koophuizen voor de vierde maand op rij duurder zijn geworden. De huizenprijzen lagen in juli 1,9% hoger in vergelijking met juli 2013.

Het CBS is hierbij uitsluitend uitgegaan van bestaande woningen. Nieuwbouw is hierin niet meegenomen.Toch geeft het een duidelijk beeld over de ontwikkeling van de huizenprijzen. Ook andere instanties melden vergelijkbare ontwikkelingen.

Het prijsniveau van bestaande koophuizen ligt nu ongeveer weer op het niveau van mei 2003. Ten opzichte van de piek van de huizenprijzen in augustus 2008, bedraagt de prijsdaling 19,1%. Het positieve nieuws is dat de prijzen alweer 3,1% gestegen zijn sinds juni 2013.

De resultaten over 2014 zijn beter dan verwacht. Deskundigen spraken over een jaar van stabilisatie van de prijzen. De positieve afwijking wordt uiteraard ook ingegeven door de zeer lage hypotheekrente van dit moment.

Lees ook:Huizenprijzen zijn met 2,6% gestegen
Lees ook:Groeispurt van de huizenmarkt
Lees ook:Huizenprijzen met 10% gezakt in één jaar
Lees ook:Huizen nog een fractie in prijs gezakt
Lees ook:Huizenprijzen gestegen met 1,7%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.