Steeds meer betalingsachterstanden op hypotheken

100 Euros money stackHet BKR meldt dat er in één jaar tijd bijna 17.000 huizenbezitters met betalingsachterstanden bij zijn gekomen. In totaal zijn er nu 108.754 gezinnen met betalingsachterstanden op de hypotheek.

Al jaren stijgt het aantal huiseigenaren met een betalingsachterstand. Zolang de economie nog geen duidelijk herstel toont en de huizenprijzen niet weer gaan stijgen, zal dit niet verbeteren. Het BKR verwacht voor de komende jaren wel een afvlakking van de stijgende aantallen.

Het positieve nieuws is dat de stijgingen minder groot zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Gerekend over de periode van 1 oktober 2012 tot 1 oktober 2013 steeg het aantal huiseigenaren met betalingsproblemen met 19.445.

De stijgende aantallen zijn toch verontrustend. Vanaf het voorjaar van 2011 is het aantal gezinnen met betalingsachterstanden verdubbeld. Vaak zitten hier grotere zorgen achter. De hypotheek niet betalen zal in de meeste gevallen duiden op grote financiële problemen. De hypotheek niet meer betalen is namelijk één van de laatste vaste lasten die gezinnen laten liggen. Een dak boven het hoofd is namelijk een basisbehoefte.

Lees ook:Aantal betalingsachterstanden op de hypotheek is stijgende
Lees ook:Toch weer meer huizen gedwongen verkocht
Lees ook:DNB roep op om hypotheek versneld af te lossen
Lees ook:Hypotheek niet meer kunnen betalen
Lees ook:Geen geld om woning te onderhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.