Het blijft goed gaan met de huizenprijzen

In oktober werden er prijzen voor bestaande woningen betaald die 2,2% hoger lagen in vergelijking met oktober 2013. De stijging is iets groter dan de stijging in september 2014 ten opzichte van september 2013.

Al ruim een half jaar zijn de huizenprijzen weer aan het stijgen. Dit blijkt uit metingen van het CBS en het Kadaster. De huizenprijzen staan nu al weer 3,2% hoger dan de dalprijzen die in juni 2013 voor bestaande huizen werden neergelegd. Wat betreft de prijsontwikkeling zitten de huizenprijzen nu weer op het niveau van mei 2003.

De huizenprijzen zaten op hun top in augustus 2008. Ten opzichte van dit hoogste punt zijn de huizenprijzen nu 19% lager. We zijn dus alweer door de daling van 20% heen gebroken.

Dit soort berichten zullen het consumentenvertrouwen ook weer goed doen. Niet alleen wat betreft de lage hypotheekrentes is het nu slim om een huis te kopen. Je kunt nu ook nog profiteren van naar verhouding lage huizenprijzen. Volgend jaar oktober zullen de huizenprijzen waarschijnlijk weer gestegen zijn in vergelijking met oktober 2014.

Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:In oktober weer minder huizen verkocht
Lees ook:Huizenmarkt blijft booming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.