Amsterdam is goedkoop in vergelijking met Londen en New York

Na een diepe dip in de huizenprijzen is de weg omhoog duidelijk weer gevonden. In Amsterdam wordt er al weer boven de vraagprijs geboden. Een appartement in Amsterdam kost gemiddeld €238.000. In vergelijking met steden als New York en Londen is het in Amsterdam goedkoop wonen.

In het centrum van Amsterdam betaal je per vierkante meter €4.643. De laagste prijs in Amsterdam vind je in Zuidoost. Hier betaal je €1.736 per vierkante meter.

Duurste straten in Londen
In Londen is een huis kopen voor de meeste mensen onbetaalbaar. Zeker als je op stand wilt wonen. Wie op Grosvenor Crescent vlak bij de achtertuin van Buckingham Palace een huis bezit, heeft een gigantisch bedrag op tafel gelegd om het huis te krijgen. Voor een flat met drie slaapkamers betaal je ruim meer dan tien miljoen pond. In drie straten in Londen betaal je gemiddeld tien miljoen pond voor een huis.

Huizenprijzen in New York
In New York Manhattan betaal je voor een flatje met één slaapkamer ongeveer $3.000 tot $3.500 aan huur. Om een appartement te kunnen kopen in deze stad, moet je ongeveer rekenen op bedrag tussen $900.000 en $1.000.000. De vraag naar woonruimte is groot en het aanbod is klein. Het zal je niet verbazen dat dit een prijsverhogend effect heeft. De prijs per vierkante meter lag in de eerste helft van 2014 al op $14.670. Dan vallen de prijzen in Amsterdam toch nog wel mee.

Lees ook:Britse huizenprijzen ontploffen bijna
Lees ook:Huis te klein voor een hypotheek
Lees ook:31.000 miljoenenhuizen in Nederland
Lees ook:Tweede huis van Winston Bogarde in de vrije verkoop
Lees ook:Willem-Alexander en Máxima kopen Griekse villa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.