“Hypotheekrente gaat niet verder dalen”

Huiseigenaren denken dat de hypotheekrente niet verder gaat zakken. Dit blijkt uit het ING Woonbericht over de maand september. 65 procent van de huiseigenaren is hiervan overtuigd. Van de starters denkt zelfs 70 procent dat de hypotheekrente niet verder omlaag gaat.

Dit zegt niets over de daadwerkelijke richting van de hypotheekrentes. Zij kunnen namelijk niet weten hoe de rente zich gaat ontwikkelen. Het zegt wel iets over de huizenmarkt voor de korte termijn. Als starters massaal de verwachting uitspreken dat de hypotheekrente niet verder gaat dalen, moeten ze er nu dus bij zijn. Het is nu een huis kopen of blijven huren.

Gaan de starters ook daadwerkelijk kopen?
De afgelopen jaren hebben starters massaal besloten om geen huis te kopen. Ze besluiten nu om alsnog te kiezen voor een eigen woning. Starters die een huis zoeken in Amsterdam lopen alweer achter de feiten aan. Daar is de huizenmarkt alweer overspannen. Er zijn veel starters die graag een huis willen kopen, maar ze kunnen de financiering niet rond krijgen. Banken hanteren nu zeer strenge eisen voor het verkrijgen van een hypotheek.

De starters die wel in de positie zijn om te kopen, zullen dat ook doen. Het kopen van een huis heeft namelijk zoveel voordelen ten opzichte van het huren, zeker nu de hypotheekrente zo historisch laag is.

Starters, wacht niet tot de hypotheekrentes weer gaan stijgen. Wie een huis wil kopen moet er nu bij zijn.

Lees ook:Economie zal baat hebben bij verbetering huizenmarkt
Lees ook:Strengere hypotheeknormen vanaf 2015
Lees ook:Hypotheekrente stijgt weer
Lees ook:Starters nog meer ontmoedigen om een huis te kopen
Lees ook:Verbetering van de huizenmarkt zet ook in de tweede helft van 2015 door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.