Groeispurt van de huizenmarkt

Afgelopen maand lagen de huizenprijzen 4,1% hoger in vergelijking met januari 2015. Ook gaat het veel beter met de huizenverkoop. Maar liefst een plus van ruim 26% vergeleken met januari 2015.

Steeds minder huizen staan onder water doordat de huizenprijzen weer omhoog schieten. Dit komt de doorstroming ook weer ten goede. Huiseigenaren kunnen weer eenvoudiger de huidige eigen woning verkopen. Daarnaast doet de zeer lage hypotheekrente wonderen. Een hypotheekrente van 2% voor tien jaar vastzetten is natuurlijk zeer interessant. Zo goedkoop zijn hypotheken nog nooit geweest.

Huizenprijzen zijn alweer 7,9% gestegen sinds juni 2013
De huizenprijzen hebben in juni 2013 het dieptepunt bereikt. Daarna begonnen de prijzen weer voorzichtig op te krabbelen. Sinds vorig jaar gaat het hard. In de periode vanaf augustus 2008 tot juni 2013 zijn de prijzen hard gezakt. Het duurt nog vele jaren voordat de prijzen het niveau van 2008 weer bereiken. De huidige prijsniveau ligt nog 15,3% lager dan de piek in 2008.

Uit bovenstaande cijfers van het CBS blijkt dat het landelijk gezien weer goed gaat met de huizenmarkt, maar de verschillen per regio zijn groot. In grote delen van Nederland gaat het nog steeds stroef met de huizenverkoop. Ook willen de prijzen in deze regio┬┤s nog niet stijgen.

Lees ook:Huizenprijzen stijgen flink
Lees ook:Hoezo een huis kopen een slechte investering?
Lees ook:Koophuizen weer duurder
Lees ook:Huizenprijzen bijna 10% gezakt
Lees ook:Huizenprijzen in de VS blijven dalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.