Kleine huurwoningen tot 900 euro

Minister Blok gaat iets doen tegen het tekort aan betaalbare huurwoningen. Het gaat om huurders die niet voldoen aan de eisen om voor sociale huurwoningen in aanmerking te komen. Er zijn wel huurwoningen voor deze groep, maar door de grote vraag zijn de huurprijzen torenhoog. Woningen voor de middenklasse moet ook weer zorgen voor beschikbare sociale huurwoningen.

Niet iedereen is in staat om een huis te kopen. Daarnaast is er ook nog een groep die geen huis willen kopen. De mensen die voldoen aan bepaalde voorwaarden, hebben recht op een sociale huurwoning. Dit zijn huizen waarvan de huurprijzen laag worden gehouden. Het probleem is dat de doorstroming in deze huizen stagneert.

Zodra de huurders niet meer voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden voor de sociale huurwoningen, zouden ze door moeten stromen. Terecht zijn ze niet bereid om €1.200 tot €1.500 te betalen voor een vergelijkbare woning in de vrije sector.

Minister Blok stelt duizenden kleine huurwoningen beschikbaar
De minister wil investeerders verleiden om huizen te bouwen voor het middensegment. Het moeten kleine huurwoningen worden met een huurprijs tussen €800 en €900 per maand. Op deze moet het schrijnende tekort aan betaalbare huurhuizen kleiner gemaakt worden.

Lees ook:Huurders met hoog inkomen het huis uit
Lees ook:In kwart van sociale huurwoningen zitten scheefwoners
Lees ook:Scheefwoners krijgen vanaf 1 juli 2013 straf
Lees ook:Stijgende huurprijzen een extra reden om te kopen?
Lees ook:Corporaties moeten huizen verkopen aan huurders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.