Huizenmarkt – goed eerste kwartaal!

De NVM-makelaars hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 34.810 bestaande huizen verkocht. Dit is bijna 20% meer dan het eerste kwartaal van 2015. Dit is volgens de NVM het elfde opeenvolgende kwartaal met stijgende verkoopcijfers.

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 zijn er 12,4% minder huizen verkocht, maar dat is geen verrassende daling. Traditioneel is het vierde kwartaal namelijk beter dan het eerste kwartaal. Ook met de huizenprijzen gaat het goed. Gemiddeld gaat het om een prijs van €225.000. Dit is een stijging van maar liefst 5,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015. De huizenprijzen liggen nu weer 11,3% hoger dan het laagste punt van enkele jaren geleden.

De regionale verschillen zijn groot
Vooral in Amsterdam gaat het goed met de huizenmarkt. De huizenprijzen zijn daar meer dan 20% gestegen. Ook de andere steden in de Randstad doen het bovenmatig goed. Andere regio’s blijven juist achter bij de ontwikkeling. Dit is bijvoorbeeld het geval in regio Den Helder en het noordoostelijke deel van Noord-Brabant.

Lees ook:Veel meer huizen verkocht in juni 2012
Lees ook:Vooral de huizen boven 5 ton worden meer waard
Lees ook:Huizenprijzen licht gezakt
Lees ook:De huizenprijzen zijn weer aan het stijgen
Lees ook:In Utrecht zijn de huizenprijzen slechts 2% gezakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.