Groot deel vakantiewoningen Center Parcs Port Zélande verkocht aan particulieren

center-parcs-port-zeelande-1Onlangs zijn de laatste vakantiewoningen in het Zeeuwse vakantiepark Port Zélande verkocht aan een groep buitenlandse institutionele beleggers. Alle vakantiewoningen in het park stonden sinds maart 2015 te koop voor particulieren. De vakantiewoningen worden nog wel verhuurd door Center Parcs, maar de nieuwe particuliere eigenaren krijgen de eerste vijftien jaar een gegarandeerd rendement van 5% uitbetaald, wat het aanschaffen van een cottage erg aantrekkelijk maakte.

Klaas Hummel

Al het vastgoed in het vakantiepark was als sinds eind jaren ’90 in handen van Klaas Hummel, eigenaar van het vastgoedbedrijf Lapidus Holding. Toentertijd werd het park nog geëxploiteerd door Gran Dorado. Pierre & Vacances Center Parcs Group, eigenaar van huidige exploitant Center Parcs, zag graag dat Klaas Hummel het vastgoed in de verkoop deed, zodat met de opbrengst de vakantiewoningen kunnen worden gerenoveerd. Bovendien is het 5% rendement dat Center Parcs aan de nieuwe particuliere eigenaren uitkeert lager dan wat het aan de vorige eigenaar uitkeerde, wat extra geld bespaart.

Aantrekkelijke investering

PortZelandeOuddorpext-06

De te koop aangeboden vakantiewoningen van Port Zélande waren een aantrekkelijke investering voor veel particulieren. Tegelijkertijd met de verkoop worden namelijk de vakantiewoningen opgeknapt naar de moderne standaard. Bovendien behoort Port Zélande tot de betere vakantieparken van Nederland met een uitstekende ligging in een voor toeristen aantrekkelijk gebied. Ook liefhebbers van (water)sport komen uitgebreid aan hun trekken. Mede hierom besloot een consortium van buitenlandse institutionele beleggers onder leiding van Franse assetmanager Atream de overgebleven 330 vakantiecottages te kopen. Daarmee zijn nu alle 554 woningen in het park verkocht.

Renovaties

PortZelandeOuddorpext-12

Met een deel van het geld dat de verkoop opleverde worden de vakantiewoningen aangepast aan de wensen van de moderne vakantieparkbezoeker. Alle cottages worden uitgerust met moderne apparatuur zoals jacuzzi’s en smarttv’s. Extra aandacht gaat uit naar de digitale services die worden geleverd op het park. In sommige gevallen wordt de indeling iets aangepast, zodat bijvoorbeeld de badkamer groter wordt. In de toekomst hoopt de Pierre & Vacances Center Parcs Group nog meer woningen in vakantieparken in Nederland en andere landen te koop aan te kunnen bieden, om op dezelfde manier geld vrij te maken voor renovaties en investeringen.