VBO geeft stemadvies gericht op de huizenmarkt

Huizenmarkt.blog.nlDe politieke plannen met betrekking tot de eigen woning is voor huiseigenaren een belangrijk issue voor het stemmen in maart. Welke politieke partijen hebben plannen die het beste bij jouw wensen aansluiten? Via KiesWijzerWonen kun je aan de hand van antwoorden op 16 stellingen jouw politieke richting bepalen. Het geeft geen volledig beeld, want maar acht politieke partijen hebben meegewerkt.

Waar deze politieke partijen het in ieder geval over eens zijn is het niet verder verlagen van het leenbedrag vanaf 2018. Dit jaar kun je nog 101% van de waarde van het huis aan hypotheek krijgen. Volgend jaar nog maar 100%.

Er zijn plannen om dit percentage nog verder te verlagen naar bijvoorbeeld 80%. Dat houdt in dat je bij het kopen van een huis 20% van de koopsom aan spaargeld moet investeren plus de bijkomende kosten. Dit kan dodelijk zijn voor de huizenmarkt. Door een verdere verlaging van dit percentage wordt het starters onmogelijk gemaakt om een huis te kopen.

Lees ook:Banken willen ingreep op huizenmarkt
Lees ook:Huizenmarkt weer op weg helpen door starterslening
Lees ook:Premiewoningen moet huizenmarkt weer op gang helpen
Lees ook:VVD de beste keuze voor de huizenmarkt
Lees ook:Huizenmarkt – De dip na de opleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.