VBO geeft stemadvies gericht op de huizenmarkt

De politieke plannen met betrekking tot de eigen woning is voor huiseigenaren een belangrijk issue voor het stemmen in maart. Welke politieke partijen hebben plannen die het beste bij jouw wensen aansluiten? Via KiesWijzerWonen kun je aan de hand van antwoorden op 16 stellingen jouw politieke richting bepalen. Het geeft geen volledig beeld, want maar acht politieke partijen hebben meegewerkt.

Waar deze politieke partijen het in ieder geval over eens zijn is het niet verder verlagen van het leenbedrag vanaf 2018. Dit jaar kun je nog 101% van de waarde van het huis aan hypotheek krijgen. Volgend jaar nog maar 100%.

Er zijn plannen om dit percentage nog verder te verlagen naar bijvoorbeeld 80%. Dat houdt in dat je bij het kopen van een huis 20% van de koopsom aan spaargeld moet investeren plus de bijkomende kosten. Dit kan dodelijk zijn voor de huizenmarkt. Door een verdere verlaging van dit percentage wordt het starters onmogelijk gemaakt om een huis te kopen.

Lees ook:Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Wat is een fiscale aflossingsbonus?
Lees ook:Kiezers willen beperking hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Hypotheek hoger dan de waarde dreigt voor kwart van huizenbezitters
Lees ook:Geen duidelijkheid over OZB? Niet stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.