Huizenprijzen gaan verder stijgen

ABN Amro verwacht voor 2017 een sterke stijging van de huizenprijzen. Dit ondanks dat ook de hypotheekrentes omhoog gaan.

Het jaar 2016 was een zeer goed jaar voor de huizenmarkt. Er zijn 20 procent meer huizen verkocht in vergelijking met één jaar eerder. Ook met de huizenprijzen ging het goed met een plus van 5 procent. Dit werd veroorzaakt door een aantrekkende economie en dalende werkloosheid. Ook de zeer lage hypotheekrentes hebben hier natuurlijk aan bijgedragen. De verwachtingen voor 2017 zijn ook goed.

Wat gaan de huizenprijzen doen in 2017?
De economen van de bank verwachten een afname van het aantal verkochte huizen in vergelijking met het jaar 2016. De huizenprijzen zullen ook dit jaar naar verwachting 5 procent stijgen. In 2018 wordt er weer een stijging van de prijzen verwacht, maar de stijging zal wel kleiner zijn dan in 2016 en 2017.

Afwachten of nu toeslaan?
Mensen die op korte termijn een huis willen kopen doen er waarschijnlijk niet verstand aan om nog af te wachten. De hypotheekrentes zijn namelijk stijgende. Dat wil niet zeggen dat de groei ook in 2017 door blijft zetten, maar het is zeker niet onwaarschijnlijk. Dat in combinatie met de stijgende huizenprijzen is het beter om niet meer aan de zijlijn af te wachten.

Lees ook:Rabobank – stijgende huizenprijzen in 2014 en 2015
Lees ook:Hypotheekrente stijgt weer
Lees ook:2015 wordt een boeiend jaar voor de huizenmarkt
Lees ook:Het blijft goed gaan met de huizenprijzen
Lees ook:Zeer veel huizen verkocht in het derde kwartaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.