Hypotheekrente stijgt weer

Na jaren van dalende hypotheekrentes stijgen de rentes weer. Het gaat om lichte stijgingen, maar het zegt wel iets over de verwachting omtrent de rente. In kleine stapjes zullen banken de hypotheekrentes weer gaan verhogen. Wil je jouw rentevast periode nog herzien? Wacht er niet te lang mee.

De stijgende hypotheekrentes werden al verwacht. Vorige week heeft de Belgische AXA de hypotheekrentes licht verhoogd. De Nederlandse banken grijpen binnen één week deze mogelijkheid ook aan om de hypotheekrentes voor de langere rentevast periodes te verhogen. Rabobank, Hypotrust, Obvion en de ING hebben al lichte verhogingen doorgevoerd.

Zeer waarschijnlijk is de dalende trend nu definitief doorbroken. De hypotheekrentes kunnen de komende maanden redelijk stabiel blijven, maar ze kunnen ook weer hard gaan stijgen. Heb je nog plannen met je bestaande hypotheek? Wat niet meer te lang om een voorstel bij je bank op te vragen. Naar verwachting zal de hypotheekrente nog wel langere tijd op een laag niveau blijven, maar het zou ook hard kunnen stijgen.

Lees ook:Banken hanteren lagere winstmarges in hypotheekrentes
Lees ook:Huizenprijzen pas weer in 2015 omhoog
Lees ook:Hypotheekrente wordt hoog gehouden
Lees ook:Huizenprijzen nabij de bodem
Lees ook:Al een half jaar stijgen de huizenprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.