Huizenmarkt staat stil

De komende dagen of weken wordt er gewerkt aan een plan om miljarden extra te bezuinigen. Het is waarschijnlijk dat ze iets gaan doen aan de huidige regeling van de hypotheekrenteaftrek.

Hoe gaat er bezuinigd worden op de veel te dure regeling met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek? Kunnen de hypotheekrentes in de toekomst niet meer afgetrokken worden tegen 52 procent? Gaat de eigenwoningforfait omhoog om afschaffing van overdrachtsbelasting te compenseren?

Ik durf het niet te zeggen. Een mogelijkheid is om de aflossing van de hypotheken te stimuleren, maar het mag niet teveel geld kosten, want het moet juist geld opleveren.

Nog minder mensen zullen nu de stap durven te zetten om een huis te kopen. Dit uit angst voor de plannen die gaan komen. Tot het moment dat er duidelijkheid komt over de toekomst, zal de huizenmarkt eventueel pas weer in beweging komen.

Lees ook:Hypotheekschuld bedraagt 645 miljard euro
Lees ook:CDA wil aflossen hypotheken gaan stimuleren
Lees ook:Stap 1: hypotheekrenteaftrek beperken
Lees ook:In plaats van hypotheekrenteaftrek, stimuleer aflossen
Lees ook:Hypotheekschuld verlagen door aflossing fiscaal aftrekbaar te maken

EĆ©n reactie op “Huizenmarkt staat stil

 1. Amanda van Doorn

  Dit kabinet houd zich alleen maar bezig met debatteren en buigt zich voornamelijk over de problemen in europa.
  De huidige problemen in eigenland zoals de huizenmarkt wordt niet aangepakt.
  Wat mij betreft nemen ze economen in dienst die niet debatteren en oneindig lang praten over de financiƫle problemen in Nederland maar die overgaan tot het daadwerkelijk aanpakken van de problemen.
  En wat betreft europa zolang de pensioenen in alle Europees aangesloten landen niet gelijk zijn en de bijdrage aan Europa ook verschild per land denk ik dat er een oneerlijk evenwicht blijft in Europa.De invloed van Frankrijk en Duitsland mag wat mij betreft ook minder om het evenwicht stabiel te houden.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.