D66 – sleutel huizenmarkt ligt bij de starters

Door starters te helpen kan de huizenmarkt snel verbeterd worden. D66 komt vandaag met voorstellen om de woningmarkt weer gezond te maken.

Doordat huizen in het goedkoopste segment niet meer verkocht worden, stagneert de huizenmarkt. Door de starters verder te helpen worden alle huizenverkopers geholpen. De doorstroming komt namelijk weer op gang en ook de duurdere huizen zullen weer verkocht gaan worden.

D66 wil onder andere de overdrachtsbelasting voor starters schrappen en de Nationale Hypotheek Garantie moet ingezet worden om de positie van starters te verbeteren. Daarnaast willen ze een speciale hypotheekvorm voor starters en zelfstandigen die nu moeite ondervinden om een hypotheek te krijgen. Deze hypotheekvorm moet rekening gaan houden met toekomstverwachtingen.

Lees ook:Afschaffen NHG voor niet-starters is het laatste duwtje
Lees ook:Nationale Hypotheek Garantie alleen voor starters?
Lees ook:Huizenprijzen omlaag door gedragscode
Lees ook:Meer huizen met verlies verkocht
Lees ook:Nog in 2012 een huis kopen

Eén reactie op “D66 – sleutel huizenmarkt ligt bij de starters

  1. Buuren

    De sleutel ligt inderdaad bij de starters: zij kunnen de markt op hun knieen dwingen door massaal niet te kopen of onder de prijs te bieden. Als een voormalig arbeidershuisje alleen nog door tweeverdienende starters met een hogere opleiding en navenante baan gekocht kan worden, en dan alleen nog met startersubsidie, zijn de prijzen dan te hoog? Of moeten de starters dan geholpen worden om nog meer te lenen? Overheid moet ophouden de huizenmarkt te subsidieren met startersleningen, koopsubsidies en andere voordeeltjes. Dat is een bodemloze put. Niet te vergeten moeten we zo snel mogelijk de hypo-aftrek afbouwen.
    En dan komt vanzelf dat huizentreintje weer op gang op een realistisch niveau: dat heet nou marktwerking, simpel een kwestie van vraag-aanbod.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.