Geen duidelijkheid over OZB? Niet stemmen!

Vereniging Eigen Huis roept lokale politieke partijen op om vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart duidelijkheid te verschaffen over de plannen met de onroerendezaakbelasting (ozb). Als er geen duidelijkheid is moet er niet gestemd worden door huiseigenaren.

Met deze stelling is een groot deel van de huiseigenaren het eens blijkt uit een ozb-peiling van de vereniging. Dit blijkt uit een enquête onder 100.000 huiseigenaren. De resultaten zijn opgestuurd naar de 4.000 politieke partijen van de Nederlandse gemeenten.

Meer dan 90% van de ondervraagden begrijpen niet dat de ozb-aanslag hoger uitvalt, terwijl de WOZ-waarde zakt.

De huiseigenaar wordt gewoon gebruikt als melkkoe. De heffing is gekoppeld aan de waarde van het huis. Op het moment dat de waarde zakt is het niet rechtvaardig om de heffing gewoon te verhogen. In de tijden dat de huizenprijzen hard gestegen zijn moesten wij ons neerleggen bij de hogere lasten. Huiseigenaren worden nu bedrogen als de lasten stijgen zodra de ozb-aanslag lager uit gaat vallen.

Er werd al een lage opkomst bij de gemeenteraad voorspeld. Het zal mij niets verbazen als de opkomst historisch laag uit gaat vallen.

Lees ook:Huizenprijzen omlaag, WOZ-waarde omhoog
Lees ook:VBO geeft stemadvies gericht op de huizenmarkt
Lees ook:Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Kiezers willen beperking hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Eigenwoningforfait, wat is dat eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.