Categorie: "Anders"

Overstappen van lening

Een hypotheek, studieschuld en nog een persoonlijke lening bij de bank. Het is geen onbekend verhaal dat veel Nederlanders meerdere leningen hebben lopen. Echter heerst er toch een taboe op het hebben van een lening én betalen we al snel teveel voor een lening. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk overstappen naar andere kredietverstrekkers.

In 2015 meer energiezuinige wasmachines en drogers verkocht door aantrekkende huizenmarkt

huizenmarkt

Er worden steeds meer huishoudelijke apparaten verkocht. Dat blijkt uit cijfers van VLEHAN, de Nederlandse brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van elektrische huishoudelijke apparaten. De grootste stijging is te zien in de verkoop van energiezuinige wasmachines en drogers. Waardoor komt dit? Door de economische groei, het energielabel voor apparaten én de aantrekkende huizenmarkt.

Met een gezin in een tiny house wonen

huizenmarkt.blog.nlVoor Zowilikwonen heb ik een blog geschreven over Jeanette en haar vriend en haar twee kinderen. Zij lopen met plannen rond om tiny te wonen. Een inspirerend verhaal!

Ze willen in de zomer van 2017 met z’n vieren duurzaam gaan wonen in een tiny house. Het doel is om hun ecologische voetdruk te verkleinen en de kwaliteit van het leven te verhogen. Een eenvoudig leven willen ze en zo weinig mogelijk milieubelastend zijn. Met een tiny house hoef je niet meer krom te liggen voor een hoge hypotheek. Terug naar de basis.

Woningwaarde verhogen met zonnepanelen

zelfstroomBinnen de huizenmarkt wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Wist je dat woningen met zonnepanelen tot wel 70 procent sneller worden verkocht dan woningen zonder? Door te investeren in energiebesparende maatregelen, verhoog je bovendien de waarde van je woning.

Nog steeds bij dezelfde energieleverancier? Stap over en bespaar geld

huis 2De energieleveranciers voeren een onderlinge concurrentiestrijd gericht op de scherpste prijs. Jij kunt hiervan profiteren door eenvoudig je huidige leverancier te vergelijken met andere leveranciers. De kans is groot dat jij maandelijks veel geld kunt besparen.

Tegenwoordig vergelijken wij alles op het internet. Dit is slecht nieuws voor de te dure verzekeraars, energiebedrijven en winkeliers. Wij weten nu wat normale prijzen zijn voor producten en diensten. Energie is na de maandelijks te betalen huur of hypotheeklasten de grootste kostenpost binnen het huishoudbudget. Door de 36 verschillende energieleveranciers te vergelijken kun je mogelijk wel €250 per jaar besparen.