Categorie: "Belastingen"

Belastingvrij schenken niet verlengd door politieke kortzichtigheid

Stack of 50 euro notesVolgend het AD heeft Jeroen Dijsselbloem aangegeven dat de mogelijkheid om belastingvrij te schenken niet verlengd gaat worden per 1 januari 2015. Het doel is bereikt en het heeft volgens de minister geen zin om er nog meer belastinggeld aan te verspillen.

Wie nog wil profiteren van de mogelijkheid om belastingvrij maximaal €100.000 te schenken voor het kopen of verbouwen van een huis moet snel zijn. De NVM heeft gepleit voor een verlenging van de regeling, maar volgens Dijsselbloem is een verlenging te kostbaar. Tot de tweede helft van 2014 is er al 50.000 keer gebruikt gemaakt van de verruiming om te schenken. In eerste instantie werd verwacht dat er maximaal 20.000 keer gebruik van de regeling zou worden gemaakt.

Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen over eigenwoningforfait

Antique clock and coins isolated on whiteDe belasting voor het bezitten van een huis gaat dit jaar sterk stijgen. Volgens Vereniging Eigen Huis moet deze verhoging niet doorgevoerd worden in tijden van crisis.

Directeur Rob Mulder pleit er voor om geen verdere verhoging van het eigenwoningforfait door te voeren. Er moet kritisch gekeken worden naar de systematiek van de heffing. De heffing is verhoogd van 0,6% naar 0,7% voor huizen met een WOZ-waarde tussen de €75.000 en €1.040.000 euro. Dit is een stijging van bijna 17%.