Belangrijke tips om uw huis te verkopen

U krijgt slechts weinig kansen om uw huis te verkopen. U doet er dus verstandig aan om alle kansen met beide handen aan te grijpen. In dit artikel treft u een aantal tips aan om uw huis sneller te kunnen verkopen.

U kunt uw huis alleen verkopen als er ook mensen zijn die het huis gaan bezichtigen. Het is dus eerst zaak om de kijkers binnen te krijgen. De kijkers die uw huis komen bekijken, moeten onder de indruk zijn van het huis. Door onderstaande tips in acht te nemen vergroot u de kansen om uw huis te verkopen.

Bepaal een realistische vraagprijs
Uiteraard wilt u de beste prijs voor uw huis, maar u moet wel realistisch blijven. Het is slim om met een scherpe prijs de huizenmarkt te betreden. Vaak wordt de strategie gehanteerd om eerst een hoge vraagprijs te hanteren, om deze later weer te kunnen verlagen. Het is echter verstandiger om met een scherpe vraagprijs te beginnen. In de eerste weken dat uw huis te koop staat hebt u namelijk de grootste kans om uw huis te verkopen.

Uw huis moet perfect op het internet staan
Potentiële kopers gaan niet meer in de etalages bij de makelaars kijken. Huizen worden verkocht op het internet. U moet dus zorgen voor een perfecte presentatie. De teksten moeten de grootste voordelen van uw huis belichten en de foto’s zijn nog belangrijker. Zorg voor foto’s die van hoge kwaliteit zijn, waar uw huis goed in naar voren komt. De gefotografeerde ruimtes moeten goed zijn ingericht en vooral opgeruimd zijn. Het kan de moeite lonen om een professionele fotograaf hiervoor in te huren.

Huis in perfecte staat brengen voor de bezichtiging
U krijgt mogelijk niet veel kansen om uw huis te tonen aan potentiële kopers. U moet er bij iedere bezichtiging vanuit gaan dat de kijkers de kopers zijn. Zelfs in het geval u er niet veel vertrouwen in hebt. Dit houdt in dat u het huis moet opruimen en schoonmaken en de tuin moet er netjes bij liggen. Een appeltaart bakken om een lekkere geur te verspreiden is achterhaalt en wekt eerder irritaties op. Het huis moet vooral schoon en fris ruiken. U moet voorkomen dat er een verflucht hangt, want dat kan mensen achterdochtig maken. Ze kunnen denken dat u vochtplekken door een lekkage hebt weggewerkt.

Zet de puntjes op de “i”
Bepaalde gebreken aan het huis hebt u mee leren leven. Sommige gebreken zijn met een kleine inspanning of investering te verhelpen. Kleine details kunnen namelijk net het verschil maken tussen het huis wel of niet verkopen. Bijvoorbeeld een scheurtje in één van de ramen kunt u in veel gevallen gratis laten verhelpen. De rekening kunt u namelijk indienen bij de verzekeraar. Andere kleine ongemakken zijn bijvoorbeeld loszittende deurkrukken, ramen die niet meer goed sluiten en deurtjes van keukenkastjes die los zitten.

Zorg ook voor neutrale kleuren het huis. U vindt een bepaalde kleur mogelijk leuk, maar u moet het huis afstemmen op de kleuren die de meeste mensen leuk vinden. Voorafgaand aan de verkoop het huis opnieuw schilderen, kan wonderen doen.

Lees ook:De beste tips om uw huis te verkopen
Lees ook:Goed onderhouden huizen worden sneller verkocht tegen een betere prijs
Lees ook:Uw huis verkopen tegen een bodemprijs
Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis
Lees ook:Bestaande huizen “vrij op naam” verkopen

Eén reactie op “Belangrijke tips om uw huis te verkopen

  1. Nanette

    Erg goede tips. Alhoewel deze voor de hand liggend zijn vergeten mensen dit toch nog te vaak. Ik voeg graag nog een tip toe: gebruik een opvallend v-bord. Het is een makkelijke stap en zo zien meer mensen dat je huis te koop staat.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.