Huis niet te verkopen? Terugtrekken

De huizenmarkt zit in een diepe dip. Er staat een record aantal aan huizen in de verkoop en er worden steeds minder huizen verkocht. De verkopers die hun vraagprijs niet verlagen kunnen beter hun verkoopbord uit de tuin halen.

Er staan zoveel huizen in de verkoop doordat verkopers niet realistisch zijn. Ze hanteren nog steeds een vraagprijs die hoger ligt dan het bedrag die kopers ervoor willen betalen. Deze verkopers hebben drie opties.

Ze laten hun huis in de verkoop en realiseren zich dat ze het huis niet gaan verkopen de komende jaren. Optie twee, ze gaan een realistische vraagprijs hanteren en zich niet meer baseren om de waarde in 2008. Optie drie, ze trekken de verkoop terug indien mogelijk.

Huizen die al jaren in de verkoop staan met nog steeds dezelfde vraagprijs, gaan het huis niet verkopen zolang de huizenprijzen blijven dalen of vrijwel onveranderd blijven. De verkopers die niet willen zakken met de vraagprijs kunnen het huis het beste uit de verkoop halen. Probeer het met een paar jaren nog een keer weer of neem nu uw verlies door te zakken met de vraagprijs.

Lees ook:Huis niet te koop zetten
Lees ook:Te hoge vraagprijs blijven vragen
Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis
Lees ook:Huis verkopen duurt bijna twee jaar
Lees ook:Uw huis verkopen tegen een bodemprijs

5 reacties op “Huis niet te verkopen? Terugtrekken

 1. Peter

  Wij hebben ons huis te ruil gratis gezet op swap.n veel goede reacties gehad

    /  
 2. M. Zomer

  Alles is te verkopen, ook een huis wat al drie jaar in de verkoop staat, ik vergelijk het wel eens met de verkoop van een auto.
  Een auto maak je schoon, van binnen en van buiten, asbakken leeg, bekleding schoonmaken, soms wat bijwerken of een deel laten spuiten.
  M.a.w. Je maakt de auto showroom klaar !!
  Een auto die er fantastisch uitziet en redelijke km stand heeft brengt de normale marktwaarde op, zo is het ook met huizen.
  Maak je huis verkoop klaar, de plek kun je niet veranderen maar wel de positie aspecten benadrukken van de buurt, zorg dat de tuin er verzorgd uit ziet en misschien moet je hier en daar wat schilderwerkzaamheden uitvoeren.
  Een huis wat er echt mooi uitziet kun je in de presentatie veel mooier naar voren laten komen. Je valt hierdoor meer op.
  Wat betreft prijs: Je hoeft je huis echt niet weg te geven, er worden nog steeds goede deals voor de verkopers gesloten. Kijk naar wat er in je buurt te koop staat en pas je prijs aan. Daarnaast zal de regering in aktie moeten komen om de starters op weg te helpen. Binnen een aantal jaren zal er weer een tekort aan woningen zijn omdat de nieuwbouw ook nagenoeg stil ligt.
  Wil je woning ruilen ? Dan zijn er genoeg “ruil” woningsites op internet te vinden zoals o.a. swap. Succes !

    /  
 3. Audri

  Een stagnatie in de verkoop wordt veroorzaakt door het niet op elkaar afgestemd zijn van vraag en aanbod.
  In het recente verleden:
  * Niemand wilde een te duur huis kopen, maar geld was geen probleem!
  Huidige situatie:
  * Niemand kan een te duur huis kopen, men krijgt geen financiering!
  Daar moeten verkopende partijen, makelaars, bemiddelaars e.d. nog even fors aan wennen.

    /  
 4. Hoomly

  Bespaar op je makelaarskosten en bied je huis te koop aan op Hoomly. Hoomly is dé huizensite waarmee je snel en eenvoudig je huis succesvol kan verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar. Alle informatie die je nodig hebt voor de verkoop van je huis vind je op deze site. Natuurlijk mag een goede presentatie van je woning daarbij niet ontbreken. Plaats nu je advertentie op Hoomly en maak gebruik van de vele voordelen.

    /  
 5. Marie

  Erg vervelend als je huis niet verkoopt. Er kunnen hier een aantal redenen voor zijn. Een simpele reden is een verkoopbord wat niet opvallend of uitnodigend genoeg is.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.