Standaard een bouwkundig voorbehoud in een koopcontract

Huizenmarkt.blog.nlIn de maand januari is er een wijziging in koopcontracten van huizen overeengekomen. Het had blijkbaar haast, want vanaf 1 februari 2018 is een bouwkundig voorbehoud standaard opgenomen in de koopovereenkomst.

Bij het kopen van een huis doe je er verstandig aan om het gekochte huis alsnog bouwkundig te laten keuren. Als blijkt dat het huis hoge onderhoudskosten met zich mee brengt, wil je mogelijk nog onder de koop uit, maar vaak kan dat niet. Alleen als er een voorbehoud in het voorlopig koopcontract is opgenomen, kunnen kopers onder de koop uit op grond van de uitkomsten uit het bouwkundig onderzoek. Vanaf 1 februari is het anders geregeld.

Een bouwkundig voorbehoud in de standaard overeenkomst

Doordat het voorbehoud standaard in de koopovereenkomst komt, moet er juist moeite worden gedaan om het voorbehoud te schrappen. Op deze manier worden kopers beter beschermd. Het standaard voorbehoud was het voorstel van de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. De makelaarsorganisaties NVM, VBO en VastgoedPro gaan het standaard voorbehoud opnemen.

Een goede stap in het beter beschermen van de kopers. Voor de verkopers van huizen is iets om rekening mee te houden.

Lees ook:Ontbindende voorwaarden bij het kopen van een huis
Lees ook:Nut bouwkundig rapport wordt onderschat
Lees ook:Ikwildoor.nl van Vereniging Eigen Huis
Lees ook:Meer huizen verkocht in februari 2013
Lees ook:Makelaars hebben goed verkocht in december 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.