Huizen in België het minst betaalbaar

Standard & Poor’s heeft de huizenmarkt in de eurozone onder de loep genomen. De huizen in België zijn het minst betaalbaar als er wordt gekeken naar de onderlinge verhouding tussen de huizenprijzen en de lonen.

De Belgische huizenbezitters hebben geen reden tot klagen. De Belgische huizenmarkt lijkt weinig hinder te ondervinden van de economische malaise van de afgelopen jaren. In 2013 zijn de huizenprijzen met 2% gestegen. Volgens S&P komen er nu wel twee slechtere jaren aan. Voor 2014 en 2015 wordt een waardedaling verwacht van 1,5% per jaar. Als de Belgen de huizen niet meer kunnen kopen met hun inkomen, moeten de huizenprijzen wel dalen.

Volgens S&P is de Belgische huizenmarkt de afgelopen jaren stabiel gebleven door een aantal factoren. De Belgen worden fiscaal gestimuleerd om een huis te kopen door de woonbonus en er zijn geen grote overschotten op de huizenmarkt. In bepaalde regio’s is er zelfs sprake van schaarste.

Lees ook:Gaat de Belgische huizenmarkt nu onderuit?
Lees ook:Belangstelling voor een tweede huis neemt toe
Lees ook:Banken hanteren lagere winstmarges in hypotheekrentes
Lees ook:Gemiddelde huizenprijzen gelijk aan Belgische huizenprijzen
Lees ook:Huizenmarkt Zeeuws-Vlaanderen loopt goed

Eén reactie op “Huizen in België het minst betaalbaar

  1. BullionSam

    De huizenmarkt in België staat voor een kantelpunt. Voor het eerst in 30 jaar gaan de huizenprijzen dalen.

    http://goo.gl/uJdl6v

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.