Huizenprijzen stijgen flink

Volgens het CBS zijn de huizenprijzen in het afgelopen jaar met maar liefst 4,6% gestegen. Dit is vergelijkbaar met de stijgingen van vóór 2008. De huizenprijzen zitten nu weer op het niveau van het jaar 2005.

De afgelopen jaren stegen de huizenprijzen al licht. Mede door de lage hypotheekrente verandert de huizenmarkt van een kopersmarkt weer meer naar een verkopersmarkt. Dat wil zeggen dat de prijzen weer omhoog gaan en huizen worden weer sneller verkocht. Volgens deskundigen blijft de hypotheekrente ook nog wel langere tijd laag. Hierdoor is het waarschijnlijk dat de huizenprijzen ook verder blijven stijgen.

Bijna een plus van 10%
In de periode tussen 2008 en juni 2013 zijn de huizenprijzen sterk gezakt. Sinds juni 2013 zijn de gemiddelde huizenprijzen alweer met 9,8% gestegen. Door de sterke stijging staan nu minder huizen onder water, maar de sterke stijging heeft ook een keerzijde. De dip in de huizenprijzen was ook een noodzakelijke correctie van de explosief gestegen huizenprijzen. Huizen werden namelijk onbetaalbaar geworden voor met name starters. De huizenprijzen zijn weer hard op weg naar het niveau van vóór 2008.

Lees ook:Huizenprijzen stijgen explosief
Lees ook:Huizenprijzen zijn met 2,6% gestegen
Lees ook:Huizenprijzen gestegen met 1,7%
Lees ook:Groeispurt van de huizenmarkt
Lees ook:Huizenprijzen in Londen stijgen met £4.000 per maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.