Zo verhoog je de waarde van je huis met een uitbouw

Staat een uitbouw al een tijdje op je wensenlijstje, maar blijf je deze telkens uitstellen? Hak door die knoop en ga aan de slag. Want een passende uitbouw zorgt niet alleen voor meer woonplezier maar levert tevens een fikse meerwaarde van je huis op. Hoe precies? We geven je enkele tips.

Veel verbouwingen zorgen voor waardevermeerdering van een woning. Veel voorkomende verbouwingen zijn: een vergroting van de woning, het toevoegen van een garage of schuur, het bouwen van een dakkapel, het toevoegen van een veranda of het laten bouwen van een tuinoverkapping.

De meerwaarde creëer je al snel. Je hebt bij Tuinmaximaal.nl namelijk al een veranda of tuinoverkapping met polycarbonaat dak vanaf €869,- en met glazen dak vanaf €1179,-. Dat terwijl beiden kunnen zorgen voor een waardevermeerdering van enkele duizenden euro’s. Let wel:

  1. Wil je overwaarde creëren voor je woning? Dan is het slim hierbij te schakelen met een makelaar of een taxateur.
  2. Wanneer je een erg specifieke stijl voor de uitbouw uitkiest, is de kans kleiner dat deze aansluit bij een eventuele volgende koper. Houd het geheel bij voorkeur dus zo tijdloos mogelijk en speel minder in op trends als je hoopt je huis met winst te verkopen.
  3. Onthoud dat waardevermeerdering bij elke woning anders werkt, omdat het te maken heeft met: soort huis, soort omgeving, de doelgroep en het prijsniveau van de woning. Bij een starterswoning doet een toilet op de eerste verdieping veel in waarde en een bad juist weer minder.