Gezocht: Vakantiehuizen in Nederland

Daar zit u dan met uw prachtige (tweede) huis. Om welke reden dan ook wilt u graag uw huis verkopen maar door de woningmarkt krijgt u het maar niet kwijt. Het is een prachtig huis, op een prachtige locatie waar vele mensen heel blij van zouden worden, maar verkopen, dat lukt gewoon nog even niet. Inmiddels heeft u al een ander huis gekocht of bent u gaan huren en zit u iedere maand met dubbele woonlasten, een erg vervelende situatie!

Aangezien dit een steeds vaker voorkomend fenomeen is, zijn steeds meer mensen op zoek naar de mogelijkheden voor een tijdelijk verhuur van hun huis. Normaal gesproken is dit niet zomaar mogelijk vanwege een huurbeding in het contract van uw hypotheek waardoor het niet is toegestaan om uw huis zomaar te verhuren. Echter, door de slechte huizenmarkt worden steeds meer banken flexibeler en is er vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Uiteraard rest dan meteen de vraag, aan wie moet ik mijn huis nu verhuren?.. Gelukkig ontstaat er internationaal een trend waar huizeneigenaren hun huis te huur aanbieden voor vakantiegangers over de hele wereld. Zo kunt u bijvoorbeeld als Nederlander perfect terecht in een prachtig vakantiehuis in Italië, wat eigenlijk verhuurd wordt door een eigenaar door wat voor omstandigheden dan ook. Ondanks dat veel Nederlanders het zich misschien niet voor kunnen stellen, zijn er wereldwijd ook zeer veel mensen geïnteresseerd in het huren van een vakantiehuis in Nederland. Mensen aan de andere kant van de wereld zoals de Verenigde Staten of Australië zijn ongelofelijk benieuwd naar ons kleine kikkerlandje en zouden heel graag onze prachtige polderlandschappen met molens willen bekijken. Daarnaast zijn andere trekpleisters voor onze internationale toeristen uiteraard de hoofdstad Amsterdam met haar grachten, steden als Haarlem, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Dus als het even allemaal niet op schiet met de verkoop van uw (tweede) huis kunt u altijd overwegen om het beschikbaar te stellen voor toeristen over de hele wereld die iets van ons mooie land willen beleven vanuit uw huis.

Lees ook:Huis verhuren, maar aan wie?
Lees ook:Koophuizen nog te duur?
Lees ook:Huis verhuren om twee huizen te kunnen betalen
Lees ook:Huizenprijzen stijgen in 2017 met 7,6 procent
Lees ook:De wensen van potentiële kopers zijn wet

2 reacties op “Gezocht: Vakantiehuizen in Nederland

  1. Recreatiewoning.nl - vakantiehuizen

    Op de website van Recreatiewoning.nl een divers aanbod van vakantiehuizen in Nederland en diverse andere landen in en buiten Europa.

      /  
  2. G de Bruyn

    Als u eigenaar bent van een vakantiehuis kunt u het alleen verhuren maar ook ruilen. Er is een nieuw ruilplatform http://www.tweedewoningruil.nl . Huizenruil is al bekend echter deze website richt zich enkel op vakantiehuizen. Zo kunt u een gratis een weekendje weg of op vakantie. Zo haalt u nog meer vakantie uit uw tweede huis en kunt u ook eens ergens anders heen.Deze website is een goede aanvulling voor de mensen met een tweede woning.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.