2015 wordt een boeiend jaar voor de huizenmarkt

Jeroen Stoop van Makelaarsland verwacht dat 2015 een boeiend jaar gaat worden voor de huizenmarkt. Het moet de huizenmarkt gaan lukken om op eigen benen te staan.

In de maand november zijn er naar verwachting 14.800 huizen verkocht, en er zijn 171.000 huizen bezichtigd. Dit past goed in de stijgende lijn waar de huizenmarkt op dit moment in zit. In bepaalde delen van Nederland is de huizenmarkt al weer zo goed opgekrabbeld dat er alweer tegen elkaar wordt opgeboden. Dit zijn enkele positieve resultaten uit de woningmarktindicator van Makelaarsland.

De maand november was beter in vergelijking met dezelfde maand in voorgaande jaren. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door een sterk toegenomen consumentenvertrouwen. De zeer lage hypotheekrentes doen daar nog een schepje bovenop. Laten we niet vergeten dat de verruiming van de schenkingsvrijstelling ook een succesvolle manier is geweest om meer huizen te verkopen. Deze verruiming geldt nog tot 1 januari 2015.

Volgend jaar zal moeten blijken hoe het zal gaan zonder deze stimulering. In 2015 gaan banken ook nog strengere verstrekkingsnormen hanteren waardoor er minder geleend kan worden. Nu maar hopen dat de rentestand ook in 2015 nog laag blijft.

Lees ook:Ook in november meer huizen verkocht
Lees ook:Huis kopen in 2012 – nu nog uw slag slaan
Lees ook:Minder huizen verkocht in november
Lees ook:Al een half jaar stijgen de huizenprijzen
Lees ook:Er worden weer meer koophuizen bezichtigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.