Huizenprijzen gaan 3 procent omhoog in 2016

Altijd interessant om te horen wat de deskundigen voorspellen over de huizenprijzen in het nieuwe jaar. Volgens het Economisch Bureau van de ING kunnen wij een gemiddelde stijging verwachten van 3%. Dit zal onder andere veroorzaakt worden door huurders die het in de afgelopen jaren niet aangedurfd hebben om een huis te kopen.

De lage hypotheekrente en het stijgende consumentenvertrouwen doet de rest. In 2015 zijn dit ook al belangrijke aanjagers van de huizenmarkt geweest. De ING geeft aan dat de regionale verschillen wel verder toe gaan nemen. De gemiddelde groei wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de explosieve vraag naar huizen in de Randstad. Doordat de vraag groot is stijgen de huizenprijzen zeer sterk. In veel andere regio’s in Nederland zullen de huizenprijzen niet of nauwelijks stijgen.

De Amsterdamse huizenmarkt is overspannen
In onze hoofdstad wordt er ruim boven de vraagprijs geboden door vermogende huizenkopers. In Amsterdam wonen wordt alleen haalbaar voor de “happy few” als de huizenprijzen zo sterk blijven stijgen. Zodra er huizen in de verkoop gezet worden, vallen de potentiële al over elkaar heen. Dit is goed nieuws voor verkopers, maar slecht nieuws voor iedereen die een huis zoekt in Amsterdam. Ook in Utrecht is de huizenmarkt oververhit geraakt.
Foto:

Lees ook:In Amsterdam wordt er alweer boven de vraagprijs geboden
Lees ook:Britse huizenprijzen ontploffen bijna
Lees ook:Huizenprijzen dalen weer in Amsterdam?
Lees ook:Huizenprijzen stijgen in 2017 met 7,6 procent
Lees ook:Amsterdamse huizenkoper heeft ruime keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.