Hypotheek verplicht aflossen

Gerrit Zalm van de ABN Amro vindt de plannen om per 2013 nieuwe hypothecaire leningen verplicht periodiek af te lossen niet ver genoeg gaat. Iedereen zal direct moeten beginnen met het aflossen.


Zalm ziet niets in de plannen om alleen voor nieuwe hypothecaire leningen vanaf 2013 de periodieke aflossing te verplichten. Dit is namelijk een ongelijke behandeling tussen bestaande huiseigenaren en starters.

Indien de huidige huiseigenaren ook de verplichting krijgen om periodiek af te lossen, zal dit de nodige gevolgen hebben. Wat moet er gebeuren met het opgebouwde vermogen in de kapitaalverzekeringen? Moet de betaling voor deze polissen worden gestopt en moet de maandelijkse premie gebruikt worden voor de aflossing? Moet de rest van de hypothecaire lening in de resterende periode afbetaald worden?

Ik heb er al vaker voor gepleit, maar maak de aflossingfiscaal aftrekbaar!!!

Huiseigenaren willen graag een deel van hun spaargeld gebruiken om hiermee de hypotheekschuld te verlagen. Mogelijk is het plan te duur, maar laat het in ieder geval doorrekenen. Vergelijk de opties en kies de beste opties. Bij financiele zaken is het vaak een kwestie van vergelijken en op basis hiervan de beste optie kiezen. De zorgverzekering vergelijken wij tegenwoordig ten slotte ook? Op het internet kunt u ook berekeningstools vinden om na te gaan wat het beste is. Aflossen of sparen?

Lees ook:Hypotheekrenteaftrek beperken
Lees ook:Hypotheek, wel of niet extra aflossen?
Lees ook:Lage spaarrente of hypotheek aflossen?
Lees ook:Maximale hypotheek niet nog verder verlagen
Lees ook:Hypotheek voor de helft aflossen? Onzekerheid slecht voor huizenmarkt

2 reacties op “Hypotheek verplicht aflossen

  1. Salute

    Wat de heer Zalm zegt in dit artikelen is volkomen juist. Alleen hij vertelt niets nieuws.

    Toen ik begin 1970 mijn eerste huis kocht had je bij de aanvraag van een hypotheek slechts twee keuze mogelijkheden, de Lineaire- en een annuïteiten hypotheek, waarbij de hypotheek binnen 30 jaar volledig werd afgelost.

    Ter stimulering van het eigen woningbezit werden rond 1970 en de jaren daarna daarna woningwetwoningen gebouwd, die aan bepaalde eisen moesten voldoen en waarop je een aanloopsubsidie kon krijgen, mits je aan bepaald inkomenseisen voldeed.

    Alle ellende in de woningmarkt is begonnen toen al deze regels rond de aankoop van een woning werden versoepeld en door hogere hypotheken te vertrekken dan de woning waard was.

    Politici en bankiers hoeven dus niet het wiel opnieuw uit te vinden. We moeten alleen de oude regels in ere herstellen, waardoor mede de bouwsector uit het slop kan worden gehaald. Wel zal er aan de ongelijkheid bij de hypotheekaftrek een einde moeten worden gemaakt.

      /  
  2. Geld

    Juist Salute, de zeepbel en woningprijzen zijn mede daardoor alleen maar gestegen. Bedankt voor je bericht, ondanks dat het voor veel mensen moeilijk is om extra af te lossen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.