In 2015 meer energiezuinige wasmachines en drogers verkocht door aantrekkende huizenmarkt

huizenmarkt

Er worden steeds meer huishoudelijke apparaten verkocht. Dat blijkt uit cijfers van VLEHAN, de Nederlandse brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van elektrische huishoudelijke apparaten. De grootste stijging is te zien in de verkoop van energiezuinige wasmachines en drogers. Waardoor komt dit? Door de economische groei, het energielabel voor apparaten én de aantrekkende huizenmarkt.

Stijging verkoop

Uit het jaaroverzicht van VLEHAN blijkt dat de verkoop van grote huishoudelijke producten in 2015 met maar liefst 8% is gestegen. Ook de verkoop van kleine huishoudelijke apparaten neemt toe, hiervan werd 6,5% meer verkocht. De grootste stijging is te zien bij de verkoop van energiezuinige witgoedapparaten. Verder is de verkoop van keukenapparaten en stofzuigers flink toegenomen.  Naar verwachting zal de verkoop in 2016 nog verder stijgen, maar niet zo uitbundig als in 2015.

Aantrekkende huizenmarkt

De stijging in verkoop van witgoedapparaten wordt volgens VLEHAN veroorzaakt door economische groei, het energielabel en de aantrekkende huizenmarkt. Door de economische groei kopen mensen sneller een nieuwe wasmachine of droger. Het energielabel maakt mensen bewust van het energieverbruik van apparaten. De invloed van de huizenmarkt is te verklaren door het feit dat een verhuizing voor veel mensen een goed moment is om nieuwe apparaten aan te schaffen

Goed voor milieu en portemonnee

Oude wasmachines en drogers zijn enorme energievreters. Door de toename van energiezuinige apparaten verdwijnen deze stroomslurpers langzaam uit de huishoudens. Goed voor het milieu én een lagere energierekening. Wasmachines en drogers met een goed energielabel zijn in energieverbruik namelijk vaak wel twee keer zo zuinig als een oudere variant. Heb jij op dit moment geen geld om te investeren in nieuwe energiezuinige apparaten, maar wil je wel besparen op de energierekening? Vergelijk dan energie. Daarmee kom je al een heel eind. Kun je binnenkort wél investeren in nieuwe apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.