Meer huizen verkopen in het derde kwartaal

Het NVM verwacht voor het derde kwartaal van 2011 dat er tien procent meer huizen verkocht gaan worden door de verlaging van de overdrachtsbelasting. Een verdere verbetering is te verwachten in het vierde kwartaal van 2011.

Op dit moment staan er 207.000 huizen in de verkoop via de NVM makelaars, met een gemiddelde vraagprijs van €234.000. Het gemiddelde is hiermee gezakt met 2,2 procent ten opzichte van 2010. Ten opzichte van 2010 zijn er 8,6 procent minder huizen verkocht. Hiermee is het afgelopen kwartaal het slechtste kwartaal van de eeuw. Het NVM verwacht nog niet dat de huizenprijzen gaan stijgen in het derde kwartaal.

In de presentatie van de woningmarktcijfers over het tweede kwartaal, heeft de topman van het NVM, Ger Hukker, ook aangegeven dat de overheid uiterlijk volgend jaar maart moet komen met uitsluitsel over de verlenging van de verlaging van de overdrachtsbelasting. De verlaging geldt tot juli 2012, maar dit zal tot gevolg hebben dat er in de loop van 2012 al minder huizen verkocht gaan worden, omdat het huis uiterlijk 30 juni 2012 overgedragen moet zijn via de notaris.

Ger Hukker verwacht een verlenging van de verlaging van de overdrachtsbelasting.

Lees ook:Huizenmarkt – 10 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Meer huizen verkocht in Q3 2011
Lees ook:Slechtste kwartaal voor huizenmarkt sinds 2008
Lees ook:Het gaat goed met de Amsterdamse huizenmarkt
Lees ook:Huizenprijzen in 2012 omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.