Huizenmarkt gaat zich herstellen in 2013

Volgens Niek Hoek, topman bij Delta Lloyd, zal de huizenmarkt het nog twee kwartalen moeilijk hebben en krijgen wij vervolgens een herstel in 2013.

Hij verwacht dat de volumes nog laag blijven en de prijzen zullen waarschijnlijk ook nog wel iets zakken, maar de topman heeft vertrouwen in een herstel op de huizenmarkt. Hij deed deze uitspraak naar aanleiding van de sterke daling van de hypotheekproductie van de verzekeraar Delta Lloyd in de eerste helft van 2012.

De uitspraak van deze topman zal niet zorgen voor een stijgende vertrouwen in de huizenmarkt, maar het is een begin. De mensen die nu aan de zijlijn blijven staan omdat ze geen vertrouwen hebben in de huizenprijzen moeten er eerst weer van overtuigd raken dat het kopen van een huis een goede investering is, maar dat is een kwestie van tijd en positieve ontwikkelingen afwachten.

Lees ook:Huizenmarkt weer op weg helpen door starterslening
Lees ook:Helft huiseigenaren blijven met een restschuld zitten
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek blijft in stand
Lees ook:Er worden weer meer koophuizen bezichtigd
Lees ook:Consument is positief over de huizenmarkt

3 reacties op “Huizenmarkt gaat zich herstellen in 2013

  1. Geld

    Er zijn mensen die verwachten dat er nog 30% tot 50% van de huizenprijzen zullen verdwijnen. Hoe zit het daarmee? Kan iemand mij dat vertellen?

      /  
  2. Juul

    @Geld, niemand weet wat de toekomst gaat bieden wat betreft de huizenprijzen. Ook de deskundigen zijn het niet eens. De huizenprijzen zijn al flink gezakt de afgelopen jaren, maar mogelijk moet de grootste afstraffing nog komen.

      /  
  3. Peter Lang

    Veel hangt af van de economische toestand en de politieke ontwikkeling. Op zich is er geld genoeg onder de mensen, als je ziet hoeveel er per dag wordt gespaard! Maar velen zijn bevreesd voor wat er mogelijk gaat komen als gevolg van de Euro-crisis en houden daarom de hand op de knip. Als dat zo door blijft gaan, zullen de huizen prijzen beetje bij beetje blijven dalen.
    Als het echt misgaat met de Euro zullen de huizenprijzen erg hard dalen. Mochten we zelfs als NL uit de Euro stappen, dan mag een totale instorting van de huizenmarkt verwacht worden.

    Dan de politiek; als we na september een links kabinet krijgen dan zal de HRA afgeschaft worden, vermoedelijk voor huizen duurder dan 350.000. Dan zullen vooral de duurdere huizen verder in prijs dalen, maar de huizen tot 350.000 niet aan te slepen zijn.

    Gebeurt dat allemaal niet; de Euro wordt gered en de VVD krijgt het voor het zeggen, dan is de kans inderdaad groot dat de huizenprijzen in 2013 weer gaan stijgen.

    Althans…..zo kijk ik er tegen aan, voor wat het waard is :-)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.