Meer huizen verkocht met een restschuld

Maar liefst 15% van de dit jaar verkochte huizen is verkocht met een verlies. Dit heeft het Kadaster uitgezocht in opdracht van NOS.

In 2012 zijn er twee keer zoveel huizen met een verlies verkocht in vergelijking met 2011. Het verlies bedroeg gemiddeld €25.000. Ook hebben ze laten onderzoeken hoeveel huizen er met verlies verkocht zijn als de bijkomende (kosten koper) ook zijn meegerekend. Maar liefst 24% van de verkochte huizen is volgens deze berekenmethode met verlies verkocht, uitgaande van 10% aan bijkomende kosten.

Indien de huizenprijzen blijven zakken zullen steeds meer huizen noodgedwongen verkocht moeten worden met een restschuld. Ook de gemiddelde restschuld zal steeds hoger uit gaan vallen.

Indien het niet strikt noodzakelijk is om uw huis te verkopen, kunt u beter nog even wachten tot de huizenmarkt weer aantrekt. Er staan nu mede zoveel huizen in de verkoop doordat de verkopers vast blijven houden aan de waarde van de woning van een paar jaren geleden.

De huizenprijzen zijn sterk gezakt. Om een huis te kunnen verkopen moet u hier rekening mee houden. Probeer niet de hoofdprijs te krijgen voor uw huis, want dat gaat toch niet lukken.

Lees ook:Huis verkopen met verlies komt vooral door echtscheiding
Lees ook:Eén op vijf huizen met verlies verkocht
Lees ook:Huis niet te verkopen? Terugtrekken
Lees ook:Een derde van de huizen wordt met verlies verkocht
Lees ook:3700 huiseigenaren blijven zitten met een restschuld

Eén reactie op “Meer huizen verkocht met een restschuld

  1. Aladino

    Wie heeft er belang bij, vraag ik me af!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.