Zeer veel huizen verkocht in het derde kwartaal

Uit voorlopige cijfers van het NVM blijkt dat er in het 3e kwartaal fors meer huizen verkocht zijn in vergelijking met één jaar eerder. Er zijn namelijk 36.277 verkopen geregistreerd. Een stijging van maar liefst 27%.

Toch kunnen de verkoopcijfers van het 3e kwartaal niet op tegen de cijfers over het 2e kwartaal. Nog vóór 1 juli zijn er veel huizen verkocht omdat de maximale verstrekking binnen de NHG omlaag is gegaan, en banken hanteren sinds 1 juli strengere acceptatienormen. In het 3e kwartaal zijn er 2,3% minder huizen verkocht in vergelijking met het 2e kwartaal. Deze cijfers hebben uitsluitend betrekking op de verkopen via makelaars van het NVM.

Een zeer goed resultaat in de zomer
De verwachtingen over het 4e kwartaal zijn hooggespannen. Als in de zomermaanden al dit soort verkoopcijfers gerealiseerd worden, wat staat ons dan te wachten in het 4e kwartaal? Na 1 juli werd er juist een diepe dip verwacht, maar de verkoopcijfers zijn volgens het NVM buitengewoon goed.

Ook met de huizenprijzen gaat het goed
De gemiddelde prijs waar een huis voor verkocht is in het 3e kwartaal is met 4,2% gestegen ten opzichte van het 3e kwartaal van 2014. We hebben nog een lange weg te gaan, want de prijzen liggen nog steeds 12% onder het niveau van 2008.

Lees ook:Meer huizen verkocht in Q3 2011
Lees ook:Q4 2014 – veel meer huizen verkocht
Lees ook:Huizenmarkt – goed eerste kwartaal!
Lees ook:Meer huizen verkocht in februari 2014
Lees ook:Minder transacties derde kwartaal 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.