Huizenprijzen gaan stabiliseren! Goed koopmoment

euro zwart witVoor Huislijn.nl heb ik een artikel geschreven over de staat van de huizenmarkt op dit moment. De huizenprijzen zijn nog aan het dalen, maar een verbetering van de huizenmarkt lijkt aanstaande.

Zodra de huizenprijzen stabiliseren is het niet ondenkbaar dat de huizenprijzen weer gaan stijgen op korte termijn. Veel starters hebben de afgelopen jaren gekozen voor een huurhuis om te voorkomen dat een gekochte huis direct na aankoop in waarde zou dalen. Een huis kopen in een dalende markt is namelijk geen goede investering. Zodra de prijzen weer gaan stijgen overtreffen de voordelen van een koophuis de nadelen weer.

Grootste nadelen van een huurhuis
Jaarlijks worden de huurprijzen per 1 juli verhoogd aan de hand van de inflatie. Indien u nu een goedkoop huurhuis heeft, weet u dat de huurprijzen in stapjes verhoogd gaan worden. Bij het kopen van een huis kunt u door de hypotheekrente lang vast te zetten vaste maandlasten houden gedurende de looptijd. Daarnaast zal de huur ook nog voldaan moeten worden over dertig jaar. Een koophuis moet na dertig jaar afbetaald zijn.

Lees ook:Huren van een huis wordt populairder
Lees ook:Jongeren huren liever een huis
Lees ook:Kiezen voor een huurhuis in plaats van een koophuis
Lees ook:De beste redenen om een huis te kopen
Lees ook:Hoezo een huis kopen een slechte investering?

5 reacties op “Huizenprijzen gaan stabiliseren! Goed koopmoment

  1. James

    Wishful thinking Juul. De economie krimpt sterker dan verwacht, de werkloosheid stijgt harder dan verwacht, de NHG-grens daalt per 1 juli, banken blijven streng, de komende jaren daalt de LTV met 1% per jaar. Zelfs ECB, ING en Rabo schatten dat de prijzen in 2013 zo’n 5% gaan dalen, en de afgelopen jaren hebben zij nota bene steeds te optimistisch geschat.

      /  
  2. Zomer

    Mee eens James. Daarnaast wordt en in dit artikel en in het artikel op huislijn.nl totaal niet beargumenteerd waarom de prijzen zullen stabiliseren.
    Alleen dat ‘deskundigen’ dat denken.

    We willen niet weten dat ‘deskundigen’ iets denken, maar waarom.

    Met name de dalende koopkracht, krimpende economie en de werkloosheid geven mij de indruk dat de huizenprijzen voorlopig alleen nog maar kunnen dalen. Steeds minder mensen zijn in staat hun lasten te betalen en ook steeds minder mensen zijn in staat een nieuwe aankoop te doen.

    Correct me if I’m wrong, but do give reasons.

      /  
  3. Juul

    @Zomer – je hebt gelijk! Het probleem is over de indicatoren kan ook weer een discussie gevoerd worden. De NVM heeft bijvoorbeeld in 2008 een sterke daling uitgesloten. Zij zullen ook de eerste zijn om weer positief over de huizenmarkt te zijn. Resultaten uit onderzoeken van minder bij de huizenmarkt betrokken partijen hecht ik meer waarde aan. S&P is onlangs gekomen met positieve verwachtingen gekomen vanaf 2014. Daarnaast lijken de dalingen de huizenprijzen af te zwakken.

      /  
  4. Zomer

    @Juul – Daar heb jij weer gelijk in.

    De NVM heeft er belang bij om positief te zijn, dus zijn ze inderdaad niet echt te vertrouwen. Aan de andere kant: echt objectief nieuws is natuurlijk schaars.

      /  
  5. Ik ben het zo zat

    Huizenmarkt ! Ze zijn nu echt gek geworden !

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.