Het gaat goed met de huizenverkoop – januari 2014

MakelaarslandMakelaarsland is vandaag met goed nieuws gekomen over de huizenmarkt. In januari zijn er maar liefst 12.000 huizen verkocht. Dit blijkt uit de maandelijkse Woningmarktindicator van Makelaarsland.

Sinds het uitbreken van de crisis op de huizenmarkt zijn er niet eerder zoveel huizen verkocht in de eerste maand van het jaar. In vergelijking met januari 2013 zijn er zelfs twee keer zoveel huizen verkocht. Ook het aantal bezichtigingen is sterk gestegen naar ongeveer 180.000 bezichtigingen.

Uit deze cijfers blijkt dat de markt in beweging is. Dit is ook niet zo vreemd, want de huizenprijzen zijn de afgelopen vijf jaren sterk gezakt en de hypotheekrente staat historisch laag. Alle verkeerslichten staan op groen om een huis te kopen. Het wordt ook een sneeuwbaleffect, want huiseigenaren die hun huis verkocht hebben kunnen nu doorstromen naar een andere koopwoning. Ook het stijgende consumentenvertrouwen doet de huizenmarkt goed.

De huizenprijzen zijn nu aan het stabiliseren. Een sterke stijging van de huizenprijzen wordt op korte termijn niet verwacht, maar het gaat weer de goede kant op.

Lees ook:Huizenmarkt – goed eerste maand van het jaar
Lees ook:2015 wordt een boeiend jaar voor de huizenmarkt
Lees ook:Ook in november meer huizen verkocht
Lees ook:Huis kopen in 2012 – nu nog uw slag slaan
Lees ook:Er worden weer meer koophuizen bezichtigd

3 reacties op “Het gaat goed met de huizenverkoop – januari 2014

  1. Chris

    Laat de prijzen maar dalen, niemand is gebaat bij dure huizen.

      /  
  2. Jozef

    Chris – Alle huiseigenaren zijn gebaat bij dure huizen.

      /  
  3. richard

    Wat een leugens dit, kijken is niet kopen. Prijzen zijn nog veel te duur trap er niet in mensen. Makelaars zijn de meest onbetrouwbare mensen die er zijn. Slagerij pietjes zegt slagerij pietje heeft de lekkeurste leverworst. Zegt genoeg deze woorden

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.