Minder huizen verkocht in januari

Het aantal verkochte huizen is in januari met 15,4 procent gezakt ten opzichte van januari 2011. Afgelopen maand zijn er volgens het Kadaster 7.082 huizen verkocht.

Om goed te kunnen vergelijken, wordt er vergeleken met dezelfde maand één jaar eerder. Indien wij januari 2012 gaan vergelijken met december 2011, zien wij een zeer grote daling van 46,1 procent in het aantal verkochte huizen. Dit is echter geen terechte vergelijking, omdat er traditioneel veel huizen verkocht worden in december.

De grootste daling ten opzichte van januari 2011, zien wij bij de appartementen. Hierbij gaat het om een daling van 21,2 procent. De vrijstaande huizen maakte de kleinste daling door met 5,8 procent. Het Kadaster maakt ook altijd de cijfers bekend per provincie. De grootste daling in het aantal verkochte huizen deed zich voor in Zeeland (26,7 procent), de kleinste daling in Drenthe (9,1 procent).

Lees ook:Veel huizen verkocht in maart
Lees ook:Huizenverkoop zit in een diep dal
Lees ook:Woningverkoop met negen procent omlaag
Lees ook:Minder huizen verkocht in maart 2012
Lees ook:In oktober weer minder huizen verkocht

Eén reactie op “Minder huizen verkocht in januari

  1. Crisismoe.nl

    Tijd voor innovatie van de woningmarkt. Je huis inruilen moet mogelijk worden, verhuren moet makkelijker worden, een huurder die niet betaald er uit zetten ook, banken moeten verplicht netter omgaan met hun klanten (lees respectvol, wij hebben hun redding betaald) m.a.w. waar blijven de goed ideeën?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.