Het belang van een open huis

Voor Huislijn.nl heb ik een blog geschreven over de toegevoegde waarde van een open huis. Verkopers kunnen in de huidige markt profiteren van de aantrekkende interesse van vooral de starters op de huizenmarkt.

De afgelopen vijf jaren zijn er naar verhouding met de verkoopcijfers in voorgaande jaren weinig huizen verkocht. Potentiële kopers hebben er in eerste instantie voor gekozen om een huis te huren. Achteraf gezien is dit een goede keuze geweest, want de huizenprijzen zijn flink gezakt. Nu de huizenmarkt weer gaat aantrekken kan deze groep nu tegen een gunstige prijs een huis kopen. Een bijkomend voordeel is de lage rentestand. De hypothecaire lening is nu vijf jaar vast te zetten tegen slechts 2,9%.

Voordeel van een open huis?
Als verkoper van een huis kunt u uw huis piekfijn in orde maken voor meerdere bezichtigingen in één keer. Naar verwachting zal de opkomst dit jaar weer hoger zijn in vergelijking met de op huis routes van 2013, dus er zijn meer kijkers te verwachten. Als potentiële koper heeft u het voordeel dat u een route kunt uitstippelen zodat u in een paar uurtjes meerdere huizen kunt bekijken.

Op 5 april wordt de Nationale Open Huizen route weer georganiseerd. Huislijn organiseert deze route tegelijk met de NVM, zodat ook huizen die niet via de NVM in de verkoop staan deel kunnen nemen aan de route op 5 april.

Lees ook:Huis verkopen tijdens de Nationale Open Huizen route op 28 maart
Lees ook:Open Huizen Route – Komende zaterdag meerdere huizen op één dag bekijken!
Lees ook:Goed moment om deel te nemen aan de Open Huizen Route
Lees ook:Vandaag weer Open Huizen dag
Lees ook:Huis verkopen tijdens de Zomer Open Huizen Avond op 2 juli!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.