Huis verkopen tijdens de Nationale Open Huizen route op 28 maart

sleutels, huisDoor de aantrekkende huizenmarkt belooft de Nationale Open Huizen route van zowel Huislijn.nl als de NVM weer een groot succes te worden. Huizenzoekers zullen van de mogelijkheid gaan profiteren om in een paar uurtjes meerdere huizen te bezichtigen. Heb jij je huis te koop staan? Mis deze kans niet en zorg ook voor extra bezichtigingen van jouw huis.

In 2014 is de huizenmarkt sterk verbeterd. Er werden veel meer huizen verkocht en ook weer tegen hogere prijzen in vergelijking met het jaar 2013. In het jaar 2015 lijken de vooruitzichten ook goed. Door de historisch lage rente van dit moment zullen starters op de huizenmarkt, maar ook de doorstromers, hun mogelijkheden willen verkennen. Het voorjaar is een ideaal moment om je huis te verkopen. Deelnemen aan de Nationale Open Huizen route kan de verkoop van je huis in een stroomversnelling brengen.

Huis kopen is nu goedkoper dan huren
In 2008 werd een huis gemiddeld verkocht voor €262.000. De gemiddelde koopsom ligt nu ongeveer op €214.000. De sterk gedaalde rente zorg daarnaast ook nog voor sterk lagere hypotheeklasten ten opzichte van een aantal jaren geleden. Je kunt de rente nu al vastzetten voor tien jaar tegen 2,55%. In 2008 moest je nog 5,2% betalen. Uitgaande van een hypothecaire lening van €175.000 bedraagt de besparing aan rente ten opzichte van 2008: 5,2% – 2,55% = 2,65% x €175.000 = €4.637,50 per jaar en €386,46 per maand. Voor een annuïteitenhypotheek van €175.000 (10 jaar vast) betaal je een maandlast vanaf €696,- . Dit is rente en aflossing. De betaalde rente kun je aftrekken van het inkomen. Een bijkomend voordeel is dat je na 30 jaar de hypothecaire lening volledig hebt afbetaald.

Laat je huis zien tijdens de Nationale Open Huizen route
De Nationale Open Huizen route wordt door potentiële kopers gebruikt om huizen te bekijken die aan hun eisen voldoen. Als verkoper kun je niet achter blijven. Zeker op dit moment niet. Het gaat beter met de huizenmarkt, maar er staan naar verhouding nog steeds veel huizen in de verkoop. Doe jij niet mee op 28 maart? Dan gaan de koper die naar jouw type huis op zoek is naar één van de andere aangeboden huizen.

Meld je aan op Huislijn.nl
Zorg ervoor dat potentiële huizenkopers bij het uitstippelen van een route op 28 maart ook jouw huis kunnen bezichtigen. Je kunt je aanmelden op de website van Huislijn.nl.

Lees ook:Goed moment om deel te nemen aan de Open Huizen Route
Lees ook:Het belang van een open huis
Lees ook:Vandaag weer Open Huizen dag
Lees ook:Open Huizen Route – Komende zaterdag meerdere huizen op één dag bekijken!
Lees ook:Huis verkopen tijdens de Zomer Open Huizen Avond op 2 juli!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.